Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat is de beste babyfoon? Onze top 10!

Irma Kroon
12 min read

Er worden talloze soorten babyfoons verkocht. Maar door het grote aanbod kan het soms lastig zijn om te weten wat nu het beste exemplaar is. Of toch degene die het meest geschikt is voor jou… Wil je een babyfoon met of zonder camera? Wil je ook de temperatuur zien? Het is goed om op voorhand na te denken wat je belangrijk vindt. Wij maakten alvast een top 10 van wat volgens ons de beste babyfoon is.

1. Luvion Grand Elite 3 Connect (met Smartphone app)

De meest betrouwbare babyfoon met camera is op dit moment de Luvion Grand Elite 3 Connect. De babyfoon heeft altijd bereik dankzij de meegeleverde ouderunit. Deze heeft een digitale verbinding tot 50 meter, die altijd storingsvrij is. Ben je wat verder weg? Koppel dan de babyfoon aan je smartphone, zodat je je baby overal kunt zien op het scherm van je telefoon.

Dankzij de app en de ouderunit kun je momenten vastleggen. Ook kun je tegen je kindje praten via de terugspreekfunctie. Via de ouderunit kun je slaapliedjes afspelen en wordt de temperatuur in de kamer bijgehouden. Deze babyfoon heeft een extra grote accu en ziet er ook nog eens elegant uit. Een absolute topper in zijn soort.

2. Luvion Essential babyfoon

Ben je op zoek naar een babyfoon met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is de Luvion Essential babyfoon een heel goede keuze. De babyfoon is zelfs genomineerd voor de Ouders van Nu Award.

Deze fijne babyfoon met camera geeft je de mogelijkheid om in te zoomen op je baby. Je kunt zo van heel dichtbij zien hoe het gaat. Het apparaat beschikt over een helder en groot scherm en vele functies. Je kunt de kamertemperatuur aflezen, zien hoe lang de batterij nog meegaat en dankzij nachtzicht kun je je kindje altijd bewonderen.

Wanneer je meer kinderen hebt, is deze babyfoon zeker het overwegen waard. Je kunt namelijk meer camera’s aansluiten zodat je al je kinderen in de gaten kunt houden.

3. Alecto DVM 200

Deze babyfoon van Alecto heeft een groot scherm van 4,3 inch dat je op afstand kunt draaien. Het betrouwbare apparaatje heeft een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en biedt je alle handige functies die je in een babyfoon zoekt.

Babyfoon Alecto DVM-200
Babyfoon Alecto DVM-200

Wanneer je kindje huilt, kun je hem of haar geruststellen met je stem dankzij de terugspreekfunctie. De thermometer houdt in de gaten hoe warm de kamer is en dankzij nachtzicht zie je ook in het donker precies hoe het met je baby gaat.

De slaapliedjes die je kunt afspelen kunnen helpen bij het sneller in slaap vallen. Het belangrijkste kenmerk van deze babyfoon? Het splitscreen. Je kunt zo alle camerabeelden op 1 scherm zien.

4. Luvion Prestige Touch 2

Vind je een extra groot scherm prettig? Dan is de babyfoon van Luvion met een scherm van 7 inch groot zeker het overwegen waard. In 2019 is dit apparaat uitgeroepen tot de beste babyfoon op vlak van beeld en geluid. Met een handig touch menu kun je de schermen en camera’s bedienen.

Luvion Prestige Touch 2
Luvion Prestige Touch 2

Ook deze babyfoon beschikt over een thermometer, een terugspreekfunctie en allerlei rustgevende slaapliedjes. Wil je meerdere camera’s plaatsen omdat je bijvoorbeeld meer kinderen hebt? Geen probleem. Je kan de babyfoon uitbreiden met 4 camera’s.

5. Philips AVENT 630/26

Met een maximale afstand van 300 meter heb je met deze babyfoon een groot bereik. Perfecte geluidskwaliteit zorgt ervoor dat je je baby altijd goed kunt horen en qua privacy hoef je je niet druk te maken. Er is altijd een privéverbinding.

Philips AVENT 630/26
Philips AVENT 630/26

Dankzij het heldere 3,5 inch LCD-scherm kun je je baby goed zien, zowel in het donker als in het licht. Is je baby onrustig? Via de terugspreekfunctie kun je tegen je kleine spruit praten of liedjes zingen. De batterij van de draadloze en oplaadbare ouderunit gaat 10 uur mee. De temperatuursensor laat je zien of het niet te warm of te koud is in de slaapkamer. Je krijgt een waarschuwing via het display als het klimaat in de babykamer verandert.

6. Alecto DVM-75

Op zoek naar een betaalbare babyfoon met camera? Overweeg dan de Alecto DVM-75. Die heeft een goede camera en het kleurenscherm van de ouderunit kun je je kindje goed in de gaten houden. Op deze manier geniet je van je slapende kindje en ben je er snel bij wanneer hij of zij juist onrustig is.

Babyfoon Alecto DVM-75
Babyfoon Alecto DVM-75

Bij de babyfoon zit standaard één camera. Heb je er meer nodig? Je kunt uitbreiden tot 4 camera’s zodat je deze in meerdere kamers kunt neerzetten, bijvoorbeeld in de speelkamer. De camera van de babyfoon beweegt op afstand mee. Dit is handig wanneer je kindje heel beweeglijk is in bed. Je kunt de lens omhoog, omlaag of naar opzij draaien.

Dankzij de Eco-modus gaat de babyfoon spaarzaam met energie om. Je kunt spreken tegen je kindje wanneer het onrustig is en dankzij het lampje van het geluidsniveau kun je zien hoeveel geluid je baby maakt. De Alecto DVM-75 is een eenvoudige babyfoon, maar wel eentje die kwaliteit biedt en dat voor een goede prijs.

7. Alecto DIVM 770

Deze babyfoon van Alecto heeft een groot touchscreen en kan aangesloten worden op wifi. Dankzij de app op je telefoon kun je je kindje op grote afstand volgen. Ben je zelf bijvoorbeeld niet thuis en heb je de oppas gevraagd voor je baby te zorgen? Kijk op je smartphone hoe het gaat.

Met de ouderunit kun je op afstand tegen je kindje praten, bijvoorbeeld wanneer je iets liefs wilt zeggen. Ook kun je een slaapliedje opzetten als je merkt dat je baby hierdoor sneller in slaap valt.

Wanneer je batterij bijna leeg is of je bereik afneemt, krijg je hiervan een melding op de ouderunit. Op afstand inzoomen is geen probleem en het beeld springt alleen aan wanneer er geluid te horen is. Door al deze eigenschappen scoort de babyfoon hoog op gebruikscomfort.

8. Onretti HD 2MP Wifi

Ieder hoekje van de kamer kun je in de gaten houden met deze babyfoon. Je kunt de camera op afstand kantelen, inzoomen en draaien. Wanneer de camera een beweging ziet of een geluid hoort, krijg je hiervan een melding op je smartphone dankzij de gekoppelde app. Je kunt op afstand tegen je baby praten, maar ook meeluisteren. Hoe ver je ook bent, je kunt je kindje altijd in de gaten houden door de app. Je verbindt de camera met wifi en hebt hierdoor geen netwerkkabel nodig. De camera werkt op stroom. Dankzij nightvision kun je je kind altijd goed in de gaten houden, ook in het donker. De babyfoon is makkelijk in gebruik. Je maakt met je smartphone en wifi makkelijk contact met de camera. Je kunt dankzij de videomodus handmatig opnemen, zodat je leuke beelden later nog terug kunt kijken.

9. Alecto DVM 143

Zoek je een babyfoon met uitgebreide functies? Dan is dit exemplaar een heel goede keuze. Je kunt je kind horen en goed zien op de ouderunit. Deze beschikt over een groot scherm van 11 cm. Dankzij de digitale techniek zullen er nooit storingen in beeld en geluid zijn.

Alecto DVM 143
Alecto DVM 143

In het donker heb je nog steeds helder beeld dankzij de infraroodcamera. De babyfoon heeft een terugspreekfunctie, zoomfunctie, je kunt slaapliedjes afspelen en dankzij de temperatuursensor kun je het klimaat in de babykamer reguleren. Deze babyfoon is zeer compleet door deze eigenschappen en dankzij de bevestigingsmaterialen die je meegeleverd krijgt, monteer je hem makkelijk op de muur. Zo kun je nog beter bekijken hoe het met je kind gaat.

https://www.youtube.com/watch?v=psbjMfFRHhQ

10. Netgear Arlo smartphone

Deze babyfoon is net even anders dan de anderen in deze lijst. De camera heeft de vorm van een konijntje en is hiermee een vrolijke toevoeging aan de babykamer. Wil je toch liever een normale camera? Dan kun je de pootjes en oren loshalen.

Deze Netgear Arlo babyfoon staat bekend om de uitstekende beeldkwaliteit. Dit maakt het aangenaam om naar het scherm te kijken en te zien hoe het met je baby gaat. In het donker geeft de camera ook een goed beeld en dankzij de opnamefunctie kun je beelden later terugkijken. De extra’s zoals een nachtlampje, slaapliedjes en de terugspreekfunctie maken dit een hele complete babyfoon.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…