Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe vind je een origineel verjaardagscadeau voor jong en oud?

Gezond.be
4 min read

Geschreven met input van Check Out Sam.

Op zoek gaan naar een origineel verjaardagscadeau, kan heel wat stress met zich meebrengen. Je wilt namelijk wel dat jouw geschenk er met kop en schouders bovenuit steekt en dat je (beste) vriendin of vriend helemaal emotioneel wordt bij het zien van jouw presentje. Of dat nu gierend en brullend van het lachen is of snotterend en huilend omdat het een gevoelige snaar raakte, dat moet je zelf weten…
Enfin, het is niet altijd even eenvoudig om iets cadeau te doen. Daarom geef ik je in dit artikel enkele tips.

Cadeaus voor baby’s en kinderen

Een presentje voor je nichtje, neefje of andere deugniet mag gelukkig iets minder origineel zijn, want meestal zijn die kleine rakkers heel tevreden met opvallend speelgoed, de laatste nieuwe hype of een hebbeding waar ze al wééééken over door ratelen.

Wil je echter iets kopen voor de nieuwste telg van je familie of vriendenkring? Dan moet je natuurlijk vooral de kersverse ouders feliciteren. En hoe doe je dat beter dan met een gepersonaliseerd cadeau voor de baby?! Een knuffelbeer met de boreling zijn of haar naam op de buik geschreven, een mooie wens op een slabbetje of een gepersonaliseerd voorleesboek met namen van jou en de baby… Er zijn echt héél veel mogelijkheden.

Gepersonaliseerde cadeaus doen het trouwens altijd goed. Chocolade bedrukken voor je mete- of petekindje is dus ook een aanrader!

Geschenken voor vrouwen

Een goed cadeau voor een vrouw is er liefst eentje dat met aandacht en zorg is uitgekozen.

Iets om haar te verwennen (en dat kan echt gaan van lekkere zoetigheden tot een relaxerend wellnesspakket!), terug te doen denken aan leuke momenten die jullie samen hebben beleefd (hallo gepersonaliseerde cadeaus!) of een attent gebaar (iets waar je haar altijd mee kan plezieren; denk daarbij aan haar favoriete parfum, iets van haar favoriete zanger/es, …).

Een goed cadeau hoeft je echt geen stukken van mensen te kosten! Toon aan je (jarige) vriendin dat je haar goed kent en tijd hebt gestoken in het uitzoeken van een geschenk. Dat maakt haar ongetwijfeld veel blijer dan een tegoedbon voor één of andere parfumwinkel…

De enige uitzondering daarop is misschien een designer handtas… want geef toe: welke dame zou er nu niet dolgelukkig zijn met dat geschenk?!

Cadeaus voor mannen

Het allermoeilijkste is waarschijnlijk een presentje vinden voor manlief. Ze hebben nooit echt iets nodig, geven nauwelijks hints over wat ze leuk vinden en reageren meestal maar matig als ze dan al eens een geschenk krijgen. Vind dus maar eens een cadeau voor mannen die alles al hebben!

Een goede tip is in ieder geval om te denken aan één van hun passies of graag gedane bezigheden. Bijna alle mannen vinden het leuk om één of ander alcoholisch drankje te nuttigen, dus een bierbrouwpakket, doe-het-zelf gin set of enkele gepersonaliseerde wijnglazen doen het meestal wel goed. Handige Harry’s zijn dan weer het meest tevreden met een nuttig cadeau dat ze kunnen gebruiken tijdens het klussen en sportieve vaders of vrienden joelen natuurlijk van plezier bij het zien van kaartjes voor hun favoriete evenement.

Zo zie je maar… Zelfs mannen die denken alles al te hebben, kunnen nog verrast worden!

Een origineel cadeau schenken is minder moeilijk dan je denkt. Hopelijk lieten bovenstaande tips je alvast inspireren!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…