Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lekker gezond op de barbecue: gerookte zalmfilet met venkel-sinaasappelsalade

@willy
3 min read

Geschreven met input van Jumbo.

Zalm is een heerlijke vette en malse vis die je op veel verschillende manieren kunt bereiden, ook op de barbecue. Door het roken blijft de smaak goed behouden en krijgt de zalm een heerlijke rooksmaak. Zalm roken is heel makkelijk en het zorgt voor een leuke variatie in je barbecue-routine.

Door zijn neutrale smaak kan zalm met veel verschillende gerechten worden gecombineerd. Het smaakt ook heerlijk met de venkel-sinaasappelsalade. De venkel heeft een fijne anijssmaak die goed bij het zoete van de sinaasappel past. Het is een gezonde salade, die zowel perfect bij de zalm als bij andere bbq recepten past.

Dit heerlijke recept staat al binnen anderhalf uur en in slechts vier eenvoudige stappen op tafel. Loopt het water je al in de mond? Lees dan gauw verder hoe je dit recept bereidt.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 0,5 rode peper
  • 540 g zalmfilet met huid (2 schalen à 270 g)
  • 1 venkel
  • 1 el kappertjes
  • 2 snufjes peper
  • 1 rasp of mandoline
  • 1 aluminium rookoventje

Zo maak je de gerookte zalmfilet met venkel-sinaasappelsalade

  1. Rasp 1 tl van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de rasp met 3 el olijfolie en de rode peper. Leg de zalmfilet in een schaal, schenk de marinade erover en marineer de vis 1 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan. Bestrooi de zalmfilet met peper en leg in het rookoventje. Rook de zalmfilets volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rasp intussen boven een kom de venkel in dunne plakjes. Meng het sinaasappelsap, 2 el olijfolie, de kappertjes en peper naar smaak erdoor.
  4. Leg de gerookte zalmfilets op 4 borden. Schep de venkel-sinaasappelsalade erbij. Lekker met gepofte-knoflookaïoli.

Extra lekkere tip: ben je fan van pittig? Snijd dan de rest van de rode peper fijn en strooi over het gerecht.

Dit recept is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens gezond. Kijk hier voor nog meer tips voor een gezonde barbecue. Ben je een vleesliefhebber? Vlees kan ook prima bij een gezonde barbecue. Hier vind je allerlei recepten met lekker én verantwoord bbq vlees.

Eet smakelijk!

Door @willy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…