Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Misselijkheid: Oorzaken + Oplossingen

Camille
3 min read

Iedereen heeft wel eens last van misselijkheid. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak is er geen specifieke oorzaak aan te duiden. In de meeste gevallen is misselijkheid niet ernstig.

Het ontstaat doordat een plekje (het braakcentrum) in de hersenen wordt geprikkeld en de maag het signaal krijgt om zich te legen. Via je zintuigen kan misselijkheid vervolgens worden opgewekt. Het braakcentrum ontvang informatie over verschillende delen van de hersenen, het evenwichtsorgaan en het maag-darmkanaal.

Oorzaken van misselijkheid

Misselijkheid wordt vaak gelinkt aan een probleem met je spijsvertering. Te veel of te uitgebreid eten kan een gevolg zijn van misselijkheid. Maar daarnaast kan misselijkheid ook het gevolg zijn van reisziekte, zwangerschap of migraine.

Een ander veelvoorkomende oorzaak van misselijkheid is echter de griep. Een paar keer per jaar heerst dit virus in ons land en worden heel veel mensen erdoor getroffen. Je voelt je dan zwak en misselijk, je hebt geen fut om iets te doen en hebt alsook geen honger.

Misselijkheid is vaak persoonsgebonden. Waar de ene persoon zich misselijk voelt, doet de ander helemaal niets. Braken en misselijkheid komen vaak samen voor. Voortdurend misselijk zijn, zonder braken, hoofd-of buikpijn, wordt meestal veroorzaakt door stress of angst. Misselijkheid gaat meestal vanzelf over en vormt geen reden tot ongerustheid. Steeds terugkomende misselijkheid kan in bepaalde gevallen wijzen op een infectie of ernstige ziekte. Maar over het algemeen is het niet erg en helpt een doeltreffende behandeling op basis van gember het probleem de wereld uit.

Symptomen

Misselijkheid is meestal niet ernstig, maar kan erg vervelend zijn. Het zorgt ervoor dat je geen trek hebt in eten en futloos bent. Het kan ook zijn dat je moet braken. Dit kan gepaard gaan met:

  • Transpireren
  • Vertraagde hartslag
  • Overmatige speekselproductie.

Gember, voor een goede spijsvertering

Misselijkheid gaat meestal van zelf over. Maar gember kan wel een efficiënt middel zijn tegen misselijkheid.

Vandaag erkent de medische wereld de doeltreffendheid van gember om misselijkheid te verhelpen en om de zware maag, die vaak gepaard gaat met een opgeblazen gevoel, te behandelen. Diverse studies hebben alsook de doeltreffendheid en de gebruiksveiligheid van gember bevestigd. Het bleek dat gember even doeltreffend is als courant gebruikte chemische moleculen om reisziekte te overwinnen. Bovendien veroorzaakt gember, in tegenstelling tot de meeste geneesmiddelen geen bijwerkingen zoals bv. een droge mond. Tot slot kan het ook gebruikt worden bij het begin van de zwangerschap en gedurende de borstvoeding.

Klik hier voor meer info »       

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…