Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mooi en gezond je vakantie door! 5 tips

5 min read

De zomervakantie komt eraan! Ben jij er al klaar voor? Nog niet? Dan is het tijd om daar werk van te maken. We hebben hier enkele leuke tips voor je die je helpen om mooi én gezond je vakantie door te komen. Wat dacht je van een heerlijke massage om alvast in een relaxte stemming te komen? Of schoonheidsbehandelingen die ervoor zorgen dat je je tijdens je vakantie niet druk hoeft te maken over een verleidelijke zomer look? Lees hier gauw meer!

1. Begin de zomer met een massage

Veel mensen denken dat dat relaxte vakantiegevoel vanzelf wel komt, als hun vakantie eenmaal begonnen is. Maar dat is vaak niet waar. De abrupte overgang van veel werken naar niets doen, valt niet altijd goed. Misschien herken je het wel dat je je de eerste dagen van de vakantie juist extra moe of onrustig voelt? Begin daarom al voor de vakantieperiode met meer rust in je leven te creëren, door regelmatig een massage te ondergaan. Tijdens de massage komen hormonen vrij, die je een tevreden en ontspannen gevoel geven. Een massage vooraf aan je vakantie is dus ook een goed idee om ‘vakantiestress’ te voorkomen! Bovendien versterk je hiermee je immuunsysteem, zodat je minder kans hebt om ziek te worden tijdens je vakantie. Leer in deze Cursus Ontspanningsmassage om anderen te verwennen met massages.

2. Ontharen zonder bultjes en pukkeltjes!

‘Bestaat dat?’ horen we je al vragen. Vooral de bikinilijn is vaak een lastige zone om te ontharen, omdat de huid daar zo ontzettend gevoelig is. Voor je het weet loop je rond met ontsierende huidirritaties in dit gebied. Dan heb je zeker nog nooit van sugar waxing gehoord? Dat is een ontharingsmethode die we je kunnen aanraden voor het ontharen van de gevoelige huid. Net als bij het traditionele harsen worden de haartjes met wortel en al verwijderd, waardoor de haartjes enkele weken wegblijven. De sugar wax bestaat simpelweg uit een mengsel van suiker, water en citroen, zonder chemische ingrediënten. De suiker maakt de huid zacht, waardoor het ook minder pijnlijk is dan gewone hars. Een echte aanrader dus. Leer er alles over in deze korte Cursus Sugar Waxing!

3. Voorbakken en -bruinen?

Heb je een strandvakantie geboekt? Grote kans dat je mooi gebruind terugkomt. Dat is leuk, maar eigenlijk wil je vanaf de eerste dag met een mooi kleurtje op het strand liggen. Alvast onder de zonnebank? Geen goed idee, want ook de zonnebank is schadelijk voor je huid. Er zijn wel andere manieren om je huid een kleurtje te geven, bijvoorbeeld met behulp van zelfbruinende producten. Let op, want hiermee kan ook veel mis gaan. Je huid moet goed gereinigd worden en dode huidcellen moeten worden verwijderd. Ook moeten de producten gelijkmatig worden aangebracht en het kleurtje moet bij je natuurlijke huidtint passen. Ga daarom liever naar een ervaren schoonheidsspecialiste die je hiermee kan helpen!

4. Ga voor een lash lift

Eindelijk vakantie, dan wil je er ook elk moment van kunnen genieten. Je hebt geen zin om elke dag lang voor de spiegel te staan om je make-up aan te brengen. Ook uitgelopen mascara vanwege de zomerse hitte is een vervelend beauty probleem. Met wimperlifting kun je deze twee problemen vermijden. Tijdens deze behandeling lift de schoonheidsspecialiste je wimpers haartje voor haartje met behulp van siliconen pads. Je wimpers krijgen zo een perfecte krul en dat resulteert in een mooie open blik, zonder risico op allergische reacties, zoals met wimperextensions wel het geval kan zijn. Met zulke mooie wimpers wordt mascara overbodig. Je staat tijdens je vakantie elke ochtend op met een perfecte oogopslag. De wimperlift blijft tot 6 weken mooi zitten. Je kunt het zelf leren in deze Cursus Wimperlifting.

5. Makkelijk te onderhouden zomers kapsel

Wil je ook je kapsel een zomerse uitstraling geven? Dat bereik je dor highlights in je haar te laten aanbrengen. Hiermee lijkt het alsof de zon je haren oplicht. Het voordeel van highlights is dat ze weinig onderhoud vergen. Vanwege de speelsheid van dit kapsel, hoef je het niet elke maand bij te laten werken. De highlights lopen geleidelijk over in je natuurlijke kleur. Ook de balayage techniek is een aanrader voor een oplichtend en natuurlijk effect. Dat wordt vanuit de losse pols als een veeg in een V-vorm op het haar aangebracht. Het wordt ook lager ingezet, dus niet vanaf de hoofdhuid, waardoor uitgroei niet opvalt. Je hoeft het maar om de 4 tot 5 maanden bij te werken. Dan ben je vast allang terug van vakantie! Je leert er meer over in deze Cursus Haarkleuren

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…