Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Passende schoenen vinden: een gids naar je favoriete schoenen!

Fien De Bruycker
4 min read

Geschreven met externe input.

Heb jij nieuwe schoenen nodig? Of dit nu sneakers, laarzen of andere soort schoenen zijn: je wilt natuurlijk wel dat deze goed zitten. Om de juiste schoenen te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Hoe jij het beste passende schoenen kunt vinden? Wij geven je wat handige tips in dit artikel, zodat de zoektocht naar jouw favoriete schoenen makkelijker wordt! 

Kies voor kwaliteit

Er zijn natuurlijk talloze verschillende soorten schoenen, waardoor de keuze hierin enorm is. Toch is het altijd een aanrader om te kiezen voor een goede kwaliteit. Dit heeft vaak te maken met het materiaal waarvan het is gemaakt. Het kan lastig zijn om het juiste materiaal te kiezen. Stel dat je bijvoorbeeld regelmatig last hebt van zweetvoeten, dan zijn niet alle soort materialen geschikt. Een materiaal dat in ieder geval altijd goed is om in gedachten te houden, is leer. Dit is een materiaal van goede kwaliteit, want het biedt comfort, flexibiliteit en stevigheid. Tevens krijg je hiermee minder last van zweetvoeten. Kies dus altijd voor een materiaal dat goed aanvoelt voor jezelf. Als je op zoek bent naar prachtige schoenen, neem dan zeker eens een kijkje bij Omoda.

Kies de juiste maat

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is verstandig om niet altijd blindelings af te gaan op jouw huidige maat. Het kan namelijk zo zijn dat sommige soorten schoenen wat afwijken van de standaardmaten. Misschien heb je daardoor wel een halve maat groter nodig, of juist een half maatje kleiner. Voel altijd of de schoen helemaal goed en comfortabel zit, ook als dit misschien een andere maat is dan je gewend bent. Bij het online bestellen van schoenen staat het meestal vermeld op de website als de maat afwijkt, dus dit is fijn. 

Schoenen passen met goede sokken

Wat goed is om te onthouden om geschikte schoenen te vinden, is om schoenen te passen met de juiste sokken. Sokken kunnen namelijk een grote rol spelen in hoe jouw schoenen zitten. Draag bij het passen van schoenen sokken die je dagelijks draagt. Ga niet ineens schoenen passen met compleet andere sokken als je deze nooit draagt, want hierdoor kun je een miskoop realiseren. 

Loop een rondje

Je kunt er al vrij snel achter komen of de schoenen lekker zitten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een rondje te lopen door de winkel of door je huis. Als je op dit moment al merkt dat er iets niet lekker zit, is het geen aanrader om voor de schoenen te gaan. Zitten ze naar jouw mening helemaal goed? Dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Genoeg teenruimte over laten

Om de meest geschikte schoenen te vinden, is het belangrijk dat je genoeg teenruimte overhoudt. Je tenen hebben namelijk voldoende bewegingsruimte nodig. Je kunt hierachter komen door bij het passen een beetje met je tenen te wiebelen. Let op dat je niet te veel teenruimte over laat, want in dit geval kan het zo zijn dat de schoenen gaan schuiven. 

Bovenstaande tips kunnen jou erbij helpen om de zoektocht naar jouw favoriete schoenen makkelijker te maken. Maak echt gebruik van deze tips bij het kopen van nieuwe schoenen, want het zou tenslotte zonde zijn als je straks schoenen koopt die het achteraf niet waard zijn. Goede schoenen zijn belangrijk, of je nu voor sneakers, laarzen, sportschoenen of wandelschoenen gaat. Je gebruikt ze tenslotte veel!

Door Fien De Bruycker

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…