Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Pompoenseizoen: onze 5 favoriete recepten met deze groente in de hoofdrol

Nona Heremans
3 min read

Seizoensgroenten zijn vers, smaken top, kosten minder én zijn milieuvriendelijker. Loop dus snel naar de winkel om je voorraad in te slaan. Hier vind je alvast onze vijf favoriete recepten met pompoen!

Pompoenrisotto

Risotto met pompoen? Een bijzonder geslaagde combinatie. De traditionele risotto is een rijstgerecht dat is ontstaan in het noorden van Italië. Kenmerkend voor risotto is dat deze eerst een aantal minuten droog wordt aangebakken, waarna hij in bouillon wordt gekookt. Tijdens het koken worden er andere ingrediënten aan toegevoegd, zoals vis, vlees, kruiden en groenten. Hier vind je het recept.

Pompoenbrood

Pompoenbrood is een gezonde vervanger voor gewoon brood. Het kost je niet al te veel tijd of moeite om te maken. Je hoeft met andere woorden geen keukenprins of –prinses te zijn om dit gerecht te maken. Benieuwd naar het recept? Je vindt het hier.

Gevulde pompoen met mozzarella

Pompoen en tomaten: een heerlijke en bovendien gezonde combinatie van seizoensgroenten. De zoete smaak van pompoen combineert trouwens fijn met de mozzarella en de pijnboompitjes. Het gerecht bevat veel groenten en is niet moeilijk om te maken.

Pompoenlasagne

Maak zelf je vegetarische lasagne in slechts 30 minuten. Een heerlijk en romig vegetarisch recept met pompoen ter vervanging van gehakt. Lekker én gezond!

Zoete pompoentaart

Je kunt eindeloos variëren met pompoen en door zijn vrolijke kleur ziet elk gerecht er heerlijk uit. Heb je pompoen al eens verwerkt in een dessert? Probeer deze zoete pompoentaart maar eens! Een perfect gerecht om van te genieten op een koude herfstdag.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…