Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een Printscreen maken: De Eenvoudigste Manier

Camille
3 min read

Een van de aspecten van het gebruik van een pc of een laptop die vele mensen leuk vinden is het maken van een zogenaamde printscreen. Een printscreen is een foto van het beeld wat je op dat moment voor je ziet. Een printscreen kun je voor verschillende dingen gebruiken. Je ziet bijvoorbeeld een pagina met een goede tekst en wilt de tekst opslaan. In dat geval kan je ervoor kiezen om een printscreen te maken. Hetzelfde geldt voor een video die je bekijkt en je ziet een beeld wat je graag vast wilt leggen.

Dan stop je de video en maak je een printscreen zodat het beeld bewaard kan worden. Vele mensen weten echter niet hoe je een printscreen moet maken en vinden het moeilijk om met complexere methodieken te werken. Het maken van een printscreen hoeft echter helemaal niet moeilijk te zijn.

Een druk op de knop

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is het maken van een printscreen alle behalve moeilijk. Sterker nog het is een van de meest makkelijke functies die ja kan gebruiken. Met slechts een druk op de knop kun je een pagina, beeld of ander plaatje vastleggen en bewaren.

Deze knop is de printscreen toets die als “PrtScr” op je toetsenbord zal staan. Op de meeste toetsenborden zit deze toets naast de F12 toets aan de rechterkant. Met deze toets maak je een foto van het hele scherm. In combinatie met de ALT toets heb je de mogelijkheid om alleen het geselecteerde gedeelte van het beeld te fotograferen zodat je gerichter foto’s kunt maken. De foto wordt dan naar je beeldscherm geleid waarna je ze op kan slaan in een van je bestandsmappen.

Sla je printscreen als bestand op

Nu je weet hoe je een printscreen kan maken is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je een printscreen op de juiste manier op kan slaan. Veel mensen kiezen ervoor om hun printscreen in een Word document op te slaan. Het probleem hiermee is dat dit programma niet geschikt is om afbeeldingen op een goede manier weer te geven en op te slaan. Er zijn betere plekken en bestanden om dit te doen. Zo kun je een map in je documenten maken die speciaal geschikt is om foto’s te plaatsen. Met een goed media programma kan je de foto’s op een goede manier weergeven.

Een printscreen maken is zeer eenvoudig

Het maken van een printscreen is een gemakkelijk proces dat je met slechts een druk op de knop kan bewerkstelligen. Om je printscreen op de juiste manier op te slaan is het handig om een map te creëren met uitsluitend foto bestanden en een media software te installeren die je foto’s en printscreens op een goede manier kan uitbeelden. Op deze manier kun je veel plezier beleven aan je pc en indien je een fotofanaat bent zal er een nieuwe wereld voor je open gaan.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…