Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om je computer of laptop met Windows meteen te versnellen

Camille
3 min read

We hebben er allemaal wel eens last van, een trage computer die niet goed meer loopt en je de nodige frustratie biedt. Veel mensen weten niet wat ze in zo’n geval moeten doen en kunnen hierdoor ernstige schade aanbrengen aan hun pc of laptop als ze lukraak allerlei zaken gaan activeren of deactiveren. Een pc is een uitbundig en groot systeem dat behandeld dient te worden met een zekere mate van voorzichtigheid, aandacht en respect. Er zijn verschillende tips en manieren die je kunnen helpen bij het versnellen van je pc.

Deze processen zijn snel en kunnen direct worden geïnitieerd. Niemand wil een proces wat lang duurt terwijl ze in de tussentijd met een trage pc zitten opgescheept. Er zijn verschillende redenen waarom een pc trager kan lopen. Een te groot gehalte aan actieve processen, vervulling van de pc en een te volle pc zijn enkele redenen. Daarnaast kunnen er ook sinistere redenen achter zitten zoals malware.

Het uitschakelen van overbodige programma’s

Veel mensen vergeten om programma’s op een goede manier af te sluiten waardoor hun processen nog steeds doorgaan en dus ruimte innemen op je laptop of je pc. Een van de eerste dingen die je kunt doen om je pc sneller  te laten functioneren is door te kijken naar verschillende programma’s die overbodig zijn maar nog wel lopen op je pc. Hierdoor wordt er onnodig ruimte in belslag genomen die je pc kan vertragen.

Daarnaast zijn er ook nog programma’s die automatisch opstarten als je Windows aanzet. Deze programma’s zijn vaak overbodig en kunnen best worden uitgezet. Het uitschakelen van deze programma’s zal in veel gevallen je pc of laptop een stuk sneller laten draaien en het mooie ervan is dat het nauwelijks tijd in beslag neemt.

Verwijder oud materiaal

Een andere trek die vele computer gebruikers hebben is het onnodig behouden van oud materiaal en oude herstelpunten. Deze bestanden nemen alleen maar ruimte in beslag en kunnen op ten duur zorgen voor een overbelasting van de pc waardoor de ze een stuk trager gaat lopen.

Zorg dus dat je alleen bestanden behoudt waar je nog wat aan hebt en die je in de toekomst nog nodig hebt. Indien je de bestanden alsnog wilt behouden dan is het mogelijk om deze bestanden op een USB stick te zetten of over te zetten naar een andere laptop of pc die nog meer dan genoeg ruimte over heeft.

Houdt je pc en laptop schoon en vrij van overbodige elementen

Je eigen pc gedrag zet voor een groot gedeelte de toon voor de prestaties die je pc of je laptop kunnen leveren. Verwijder overbodige bestanden in een vroegtijdig stadium en laat je pc weer ademen. Een pc is als een menselijk lichaam. Als je er teveel druk opgooit begeeft hij het. Behandel je pc op een zorgvuldige manier. Let goed op het opstartproces en zorg in een vroegtijdig stadium dat alle overbodige programma’s zijn afgesloten en geen onnodige ruimte meer in beslag nemen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…