scrollTop top

Recept: gevulde paprika’s met quinoa en verse groentjes

Recept: gevulde paprika’s met quinoa en verse groentjes

 Ben je op zoek naar een lekker recept dat eenvoudig en snel kan worden klaargemaakt én gezond is? In dat geval zijn gevulde paprika's met quinoa en verse groentjes absoluut een aanrader. Wil je graag weten hoe dit overheerlijke gerecht te bereiden? Wij zetten alle ingrediënten en de exacte bereidingswijze alvast graag even voor jou op een rijtje!

Ingrediënten

Laat ons om te beginnen even kijken naar de ingrediënten die je nodig hebt om dit gerecht te bereiden voor 4 personen Het gaat hier om:

  • 300 gram Bosto quinoa
  • 8 rode paprika's
  • 250 gram mager kippengehakt
  • een halve liter water
  • 1 bouillonblokje
  • Groentjes naar wens
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 koffielepels tomatenpuree + 4 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels bloem
  • Paprikapoeder
  • Peterselie
  • Groentenbouillon
  • Verse tuinkruiden voor de afwerking

Bereiding (voor 4 pers)

Heb je alle bovenstaande ingrediënten in huis gehaald? Dan kunnen we beginnen met het bereiden van de gevulde paprika's met quinoa en verse groentjes.

  1. Allereerst breng je het water aan de kook. Doe er vervolgens het bouillonblokje in en kook de quinoa gaar. Neem nu een pan en roerbak het kippengehakt  met olijfolie. Voeg de vier koffielepels tomatenpuree toe en kruid verder met peper en zout. Als je een klein beetje gehakte peterselie gebruikt, ga je nog meer smaak gaan toevoegen.
  2. Meng de quinoa met het gehakt. Voeg daarna een paar eetlepels warme bouillon toe. Vervolgens neem je de paprika's die je gaat ontdoen van hun hoedje. Verwijder de zaadlijsten en blancheer de paprika's in een zacht kokende vleesbouillon. Vul daarna de paprika's met het mengsel van gehakt en quinoa en doe het in een ovenschaal. Vooraleer ze in de oven te stoppen dien je de schaal af te dekken met behulp van aluminiumfolie.
  3. Inmiddels is het tijd geworden om de bloem te nemen en deze te vermengen met een aantal lepels koud kookvocht. De vleesbouillon moet ingekookt worden samen met de tomatenpuree. De opgeloste bloem moet vervolgens al roerend worden toegevoegd waarna je het geheel verder kan koken. Breng daarna op smaak door gebruik te maken van peper en zout, maar vooral met het paprikapoeder. Ook hier gaan we nog wat fijngehakte peterselie toevoegen om af te werken.
  4. De warme gevulde paprika's mogen nu op een bord geschikt worden in combinatie met nog wat quinoa, een beetje saus en de verse groentjes die je in huis hebt gehaald.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!