Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Top 3 vergeten groenten

Olivier
2 min read

Is een vergeten groente echt ‘vergeten’? Nou, niet echt. Je kunt ze her en der (na flink zoeken) nog wel vinden, maar vaak verkocht worden ze niet meer. Dat komt voornamelijk door het traditionele vraag-en-aanbod-model.  Als groente op een gegeven moment niet meer worden gekocht, wordt het minder geproduceerd en verdwijnt het langzaamaan uit de supermarkt – en daarbij ons collectieve geheugen. Toch, sommige vergeten groeten zijn écht lekker, en het proberen waard (als je ze kunt vinden, tenminste). Hier is de TOP 3 van vergeten groente!

1. De aardpeer 

Hoe je de knol ook noemt; op de Franse manier (topinambour) of de Engelse (Jerusalem artichoc), de aardpeer is heerlijk. Een fijne zacht-zoete smaak is een heerlijke aanvulling – of inspiratie tot nieuw gericht – in je maaltijd!

2. Roodlof

We kennen witlof, maar roodlof? Zie de roodlof als directe familie van de witlof. Hij lijkt dan ook sterk op witlof, alleen heeft hij een roder karakter. De smaken en bereidingswijze verschillen echter. De roodlof is slechts lichtbitter en is rauw te gebruiken. Oftewel: een perfecte toevoeging aan een overheerlijke salade! Roodlof geeft de salade PIT!

3. Mierikswortel

“Don’t judge a book on it’s cover” gaat goed op voor de mierikswortel. De mierikswortel ziet er voor het onbekende oog niet bepaald appetijtelijk uit. Maar laat dat niet je beïnvloeden! De mierikswortel heeft een heel bijzondere smaak. De mierikswortel smaakt een beetje naar mosterd. Je kunt er veel kanten mee op: snijden, bakken en raspen. Genieten maar!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…