Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De redactie test uit Ubiquinol-Q10: ‘Meer energie, minder dipjes’

4 min read

Wat is Ubiquinol?

Ubiquinol is een vitamine-achtige stof die van nature aanwezig is in alle cellen in ons lichaam. De stof stamt af van het co-enzym Q10. Dat co-enzym komt voor in twee vormen: de geoxideerde vorm, Ubiquinone en de actieve, gereduceerde vorm, Ubiquinol.

Uitgetest door de redactie: ‘Meer energie, minder dipjes’

Faye (28), project manager bij Gezond, nam elke dag een supplement in waarin 100 mg Ubiquinol per capsule vervat zat. Ze wou het supplement met plezier uitproberen omdat ze nogal stressgevoelig is en af en toe wel een dipje heeft. ‘Ik neem het sinds enkele weken en ik heb toch het gevoel dat ik meer energie heb.’ Ontdek haar volledige getuigenis in de video:

Waarom zou je het als supplement nemen?

Hoewel co-enzym Q10 dus van nature aanwezig is in ons lichaam, is er een grote kans op een tekort. Vanaf dat we de leeftijd van 40 jaar bereiken, neemt de hoeveelheid co-enzym Q10 in ons lichaam af. Maar er zijn ook andere risicofactoren, zoals levensstijl, het innemen van medicatie (bijvoorbeeld statines, cholesterolverlagende medicijnen) en stress. Recente studies wijzen zelfs op de positieve werking van co-enzym Q10 op de vruchtbaarheid. Dus niet enkel 40-plussers zijn erbij gebaat. Lange tijd werd co-enzym Q10 in de gereduceerde vorm, Ubiquinone, gebruikt voor voedingssupplementen. De resultaten daarvan vielen echter tegen omdat het lichaam deze Ubiquinone zelf nog moet omzetten in de actieve vorm. De werking van Ubiquinol als voedingssupplement is efficiënter omdat het lichaam hier zelf geen omzetting meer moet doen.

Wat is de ideale dosering?

De dosering is sterk afhankelijk van persoon tot persoon: behoor je tot de risicogroep of wil je gewoon een extra energieboost? Voor dat laatste wordt uitgegaan van zo’n 100 mg per dag. Uiteraard is het belangrijk om het supplement gedurende langere tijd te nemen zodat het optimaal zijn werk kan doen. Ben je benieuwd naar meer? Bekijk deze video van Dr. Faché over de werking van co-enzym Q10.

Het Japans bedrijf KANEKA is gespecialiseerd in het produceren van bio-identiek Ubiquinol. Overweeg je zelf om Ubiquinol te beginnen nemen? Ga dan zeker op zoek naar het logo van KANEKA op de verpakking. Zo ben je zeker dat je geen namaakproduct te pakken hebt.

Ubiquinol-Q10 kan verkregen worden in capsules in de apotheek of in de natuurvoedingswinkels. Farmaceutische bedrijven die KANEKA-Ubiquinol verwerken in hun voedingssupplementen zijn onder andere Pharma NordTrenkerNutrisanTherascienceWHC Labs en Pileje 

Door

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…