Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je ijskoffie moet drinken deze zomer

Elise
3 min read

De zomer komt stilaan meer in zicht, dus verfrissende drankjes kunnen er altijd wel bij. Op een terrasje of als vieruurtje voor die extra boost energie : ijskoffie heeft het allemaal. Warme koffie op broeihete dagen is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Maar zeg niet zomaar koffie tegen een ijskoffie. Maak zelf je ijskoffie om de grote hoeveelheden suiker en room te vermijden die ze erbij kappen in een koffiewinkel of die in de kant-en-klare koffiebekers in de supermarkt zitten.

Waarom ijskoffie

Niet alleen is het een grote dorstlesser, je hoeft geen uur te wachten voor je kan slurpen van je te hete koffie. Als je op een warme dag van plan bent om naar de sportschool te gaan (sterkte!), dan is het een goed idee om ijskoffie te drinken een halfuurtje voor je vertrekt. Je hydrateert je lichaam dankzij het vocht en de cafeïne helpt je bloedcirculatie op gang en zorgt voor meer zuurstof.

Drink uiteraard met mate, ongeveer 3 kopjes per dag zijn voldoende om slapeloosheid en een te hoge bloeddruk te vermijden.

Voordelen koffie

Wetenschappers hebben al vaak de impact van koffie onderzocht. Nu konden ze eindelijk concluderen dat koffie wel degelijk gezondheidsvoordelen heeft! Uiteraard krijg je meer energie door de cafeïne, maar deze stof zou ook vet verbranden omdat het je metabolisme stimuleert. Het godendrankje zou ook de lever beschermen tegen verschillende ziektes en je krijgt een hele hoop antioxidanten binnen. Die helpen het verouderingsproces tegen te gaan. Sommige mensen halen zelfs meer antioxidanten uit koffie dan uit fruit en groenten. Maar waarom niet combineren zoals in het recept onderaan dit artikel?

Zelf ijskoffie maken

Een gewone ijskoffie of Americano maak je met koffie-ijsblokjes (op voorhand in de diepvries bevroren koffie), 2 espresso’s, 3 deciliter ijswater en eventueel wat suiker of honing. Hou je meer van melkachtige koffie, gebruik dan 1,8 deciliter koude melk in de plaats van ijswater. Je kan ook kokosmelk of amandelmelk gebruik, maar dan is de koffie iets minder vol van smaak.

Een speciale toets geven aan je ijskoffie doe je door een bevroren banaan te mixen met de (kokos)melk die je daarna in een glas giet.  

Meer ideetjes nodig voor een heerlijke ijskoffie? Wat dacht je van een verfrissend recept met Bailey’s voor de sterkere shots om de dag door te komen (of af te sluiten?).

Door Elise

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…