Met warm weer niet zo’n trek in een dampende tas koffie? Dan is een glas verkoelende ijskoffie de perfecte manier om je cafeïne toevoer veilig te stellen. Hieronder 3 heerlijke ijskoffie recepten voor een frisse zomer.
Baileys ijskoffie
Ingrediënten
800 ml versgezette koffie
400 ml vanille ijs
225 ml Bailey's
Bereiding
Gebruik voor dit recept vers gezette koffie. Verdeel eerst het ijs over 4 grote glazen (of koppen), daarna giet je de likeur over het ijs heen. Schenk vervolgens de vers gezette koffie over het geheel heen en klaar is kees. Voeg suiker naar wens toe.
Koffie frappé
Ingredienten
18 tot 22 ijsblokjes
200 ml gekoelde sterke koffie
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels siroop naar keuze (vanille, hazelnoot, caramel)
Slagroom
Bereiding
Stop de ijsblokjes, koffie, suiker en siroop in een blender. Mix totdat het geheel glad is. Giet vervolgens het mengsel in een groot hoog glas. TIP: Garneer het geheel met een toefje slagroom om het af te maken.
Espresso met ijs
Ingrediënten
1 kop espresso
1 vanillestokje
2 theelepels geraspte chocolade
2 bolletjes vanille ijs
80 ml fijngemalen ijsblokjes
Bereiding
Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap het vanillemerg in een koffiekopje en voeg de espresso toe. Roer het geheel goed door. Meng vervolgens de espresso, vanillemerg, 2 bolletjes vanille ijs, 2 theelepels geraspte chocolade en de fijngemalen ijsblokjes in een mixer of blender. Schenk het geheel in lage brede glazen en genieten maar.