Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 redenen waarom koffie drinken slecht is voor je huid

Gezond.be
2 min read

Dat sloten koffie drinken niet goed is voor je, weten we allemaal. Maar wist je dat veel koffie drinken ook slecht is voor je huid? Wij vertellen je waarom!

1. Door de caféine droogt je huid uit

We drinken natuurlijk koffie omdat het ons meer energie geeft, er zit cafeïne in. Alleen heeft cafeïne ook nadelen. Het zorgt er namelijk voor dat je huid minder goed wordt gehydrateerd, sneller uitdroogt en er slap uitziet. 

2. Door te veel koffie te drinken, vernauwen je bloedvaten

Te veel koffie drinken is niet goed voor de doorbloeding van je huid. Het zorgt ervoor dat je bloedvaten kunnen vernauwen. Hierdoor kan je gezicht er ook minder gezond uit gaan zien. 

3. Veel suiker en melk in je koffie zorgt voor meer rimpels

Kun je de zwarte koffie wel laten staan maar die lekkere latte niet? Helaas is die ook niet zo goed voor je huid. Af en toe een caramel latte kan prima, maar elke dag is niet het beste idee. Door de suiker in koffiedrankjes gaat de suiker in je lichaam zich namelijk aan eiwitten hechten. Dat zorgt vervolgens weer voor fijne lijntjes en diepe rimpels bij je nek en lippen. 

Nooit meer koffie drinken? Dat hoeft gelukkig ook weer niet!

Als je een koffiejunkie bent, is minderen natuurlijk wel een goed idee. Niet alleen omdat je huid er dan beter uitziet, ook omdat het beter is vanwege andere gezondheidsproblemen. Maar nooit meer koffie drinken? Dat hoeft ook weer niet. Het beste is om voor elk kopje koffie een kopje water te drinken. Zo zit je qua hydratatie namelijk zeker goed. En bovendien is meer water drinken altijd een goed idee. 

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…