Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kom je van je ongezonde beautygewoontes af!

Anja
2 min read

Als je niets zit te doen (of juist wel), treed je vaak in herhaling. Dus als je altijd aan je lippen plukt, kun je dat onbewust blijven herhalen. Terwijl dat helemaal niet zo goed is voor je beauty. Het is echter wel verslavend – hoe kom je ervan af?

Haarprutsen en nagelbijten

Deze gewoontes zijn behoorlijk hardnekkig. Misschien doe je ‘het’ al jaren. De beste manier om ervan af te komen, is om gelijk te stoppen. Zonder minderen, middeltjes of andere poespas. Geloof in jezelf, wees overtuigd van je kunnen en herinner jezelf aan het doel. Een misstap is geen reden om helemaal te stoppen, juist om harder door te gaan! Zorg dat je je handen bezighoudt, als je het zwaar hebt. Bijvoorbeeld: als je vaak op je nagels bijt terwijl je tv kijkt, ga dan breien of koop een stressbal. Door je handen bezig te houden wordt het én lastig om te doen én vergeet je het sneller.

Ontbijt overslaan

Ja, deze hoort tussen ongezonde beautygewoontes. Het is namelijk (naast je gezondheid) slecht voor je lichaam om het ontbijt over te slaan. Zowel fysiek als mentaal. Als je ontbijt overslaat – vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd – starten je hersenen later op. Je kunt dat goed merken bij de eerste taak van de dag. Fysiek gezien: zonder ontbijt heb je minder energie. Ook kan je gewicht gaan schommelen. Je valt immers niet meer af als je helemaal niets eet. Ook kan het ernstige gevolgen voor je bloedsuikerspiegel hebben! Zorg dus dat je het ontbijt niet overslaat. Het ontbijt hoeft geen zware taak te zijn, pas het juist aan op jouw behoefte. Maak de avond van tevoren een ontbijt wat je lekker vindt, sta op tijd op en neem ruimschoots de tijd voor je ontbijt. Je zult zien; de dag begint en verloopt een stuk aangenamer!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…