Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ken jij de sleutel tot afvallen, meer kracht en minder stress?

Anja
2 min read

Wil je ook slanker, sterker en stressvrij zijn? De oplossing: het ontbijt! Je hoort mensen wel vaker zeggen dat het ontbijt zo belangrijk is. Waarom is het ontbijt essentieel in een gezonde levensstijl?

Ontbijten zorgt voor minder stress

Een evenwichtig ontbijt zorgt voor een rustig gevoel. Als je de dag kalm begint met de nodige portie vitaminen, kun je de rest van de dag aan. Wie bovendien tijd maakt voor het ontbijt, maakt tijd voor een rustig momentje in de ochtend. Dat wapent je tegen de stress op school, op het werk of eender waar. Goed ontbijten zorgt er bovendien voor dat je suikerspiegel stabiel blijft en dat je geen humeurschommelingen hebt omdat je enkele uren later niet begint te snacken of snoepen.

Ontbijten maakt je lichaam sterker

Een energierijk ontbijt verbetert je kortetermijngeheugen en je concentratievermogen. Door een goed ontbijt krijg je de energie om tot de middag perfect te presteren, zowel intellectueel als lichamelijk. Zonder ontbijt wordt je lichaam sneller ‘zwak’ en kun je meer last hebben van concentratiestoornissen.

Ontbijten maakt je slanker

Als je niet ontbijt, verbrandt je lichaam minder calorieën. Je metabolisme valt als het ware stil. Als je ’s ochtends geen voeding binnenkrijgt, grijp je sneller rond 10 of 11 uur naar iets zoet. Wie niet ontbijt, heeft bovendien de neiging om ’s middags of ’s avonds meer te eten. Zorg ervoor dat je gezond ontbijt en dat je ook een evenwichtig middag- en avondmaal binnenkrijgt. Wie niet ontbijt, loopt 5 keer meer kans om dik te worden, zo blijkt uit een Britse studie.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…