Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 slaaptips voor warme dagen

Camille
3 min read

Voor veel mensen is de zomer veruit hun favoriete seizoen. Zonnige dagen, aangename temperaturen, prachtige natuur, noem maar op!

De zomer kent echter ook een paar nadelen, denk bijvoorbeeld aan muggen, benauwde dagen en de bijhorende snikhete nachten. Zeker tijdens een hittegolf!

Uren zwetend in bed liggen voordat je eindelijk in slaap valt: ongelofelijk vermoeiend en vervelend. Wij hebben alvast 7 tips die helpen om lekker in slaap te vallen tijdens een benauwde zomernacht.

1. Houd de hitte buiten de deur

Zorg dat je overdag de ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten houdt. Zo voorkom je dat er warme lucht naar binnenkomt. Zet de ramen pas open als de lucht voldoende afgekoeld is en het buiten koeler is dan binnen.

2. Katoenen lakens

Zorg er voor dat je over katoenen beddengoed beschikt. Dat is in de zomer namelijk veel verkoelender dan synthetische stoffen.

3. Slaap op de grond

Dit klinkt misschien raar maar het is vrij logisch. Warme lucht stijgt op. Wanneer het in je slaapkamer erg benauwd en warm is, kan het helpen om je matras op de vloer te leggen.

4. Neem een lauwe douche

Wanneer je voor het slapen gaan een lauwe douche neemt zorg je ervoor dat je lichaam afkoelt en je met een fris gevoel naar bed gaat.

5. Washandje

Is het warm in je kamer wanneer je wilt gaan slapen? Maak dan een kleine handdoek of een washandje nat met wat water en plaats het op je voorhoofd of in de nek. Het verkoelen van je hoofd of je nek kan helpen om je lichaam te laten afkoelen.

6. Water

Wanneer het warm weer is verlies je, logischerwijs, meer vocht dan op een frisse herfstdag. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. Zet bijvoorbeeld een flesje koud water naast je bed voordat je gaat slapen. Zo kan je makkelijk een slokje nemen om af te koelen als je wakker wordt van de hitte.

7. Koud kussen

Leg je hoofdkussen overdag in de koelkast of zelfs in de vriezer. Zo heb je wanneer je wilt gaan slapen een heerlijk koel kussen!

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…