Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zomertips: hoe hou je je huis koel bij warm weer?

Camille
3 min read

Van zonneschijn word je blij, krijg je een mooi kleurtje en je hoeft je huis niet meer extra te verwarmen. Maar té veel zonlicht kan ook nadelen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld wanneer je huis te warm wordt of wanneer je door de zon verblind wordt. Wil jij weten hoe je dit het beste kunt voorkomen? Lees dan snel verder.

1.De juiste temperatuur in huis

Als de zon fel schijnt, stijgt de temperatuur binnen al snel. Dit kan erg aangenaam zijn, maar er kan ook een broeikaseffect ontstaan, waardoor het oncomfortabel warm wordt. Met buitenzonwering kan je dit voorkomen.

Buitenzonwering is hierbij een stuk efficiënter dan binnenzonwering. De zonneschijn wordt namelijk al tegengehouden voordat het je raam bereikt. Zo blijft de temperatuur in huis beduidend lager. Zonwering aan de buitenkant van je woning, kan de binnentemperatuur met maar liefst 5 tot 7 graden verlagen.

2. Precies genoeg daglicht

Ken je dat? Het is een zonnige dag maar als je dicht bij een raam zit, moet je je ogen toeknijpen omdat je verblind wordt. Vooral de schermen van je tv, pc en telefoon zijn niet goed te zien. Ook dit probleem los je makkelijk op met buitenzonwering.

Met buitenzonwering bepaal je zelf hoeveel daglicht er binnenkomt. Zo kan je de hoeveelheid licht aanpassen aan je bezigheid in huis. Bij het ontbijten is het bijvoorbeeld wel fijn om het zonnetje binnen te laten, terwijl er als je tv kijkt best wat schaduw mag zijn.

3. Een betere nachtrust

Als het ’s zomers lang licht blijft en warm is in je slaapkamer, kan het lastig zijn om de slaap te vatten. Bovendien word je vaak vroeger dan gewenst gewekt door de zonnestralen. Kies dan voor buitenzonwering zoals screens in een volledig verduisterende versie, dan slaap je een stuk beter. Ideaal voor jezelf, maar zeker ook voor kinderen.

4. Automatische zonwering: nog meer voordelen

Een geautomatiseerde zonwering biedt je nog meer voordelen. Deze zonwering wordt automatisch ingeschakeld als de zon schijnt. Verdwijnt het zonnetje weer? Dan gaat de zonwering automatisch weer op. Ideaal als je overdag aan het werk bent en niet in een oververhit huis wilt thuiskomen. Indien gewenst, kan je zelf ook vaste tijden instellen waarop de zonwering wordt ingeschakeld.

De automatische zonwering werkt tegelijkertijd ook als inbraakpreventie. Doordat de zonwering op en neergaat, lijkt het immers alsof er steeds iemand thuis is. Ontdek hier de toepassingen voor zonwering.

Meer info over gezond wonen? Ontdek het hier! »

www.renson.be

 

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…