Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 redenen om af en toe wat meer tijd voor jezelf te nemen

Anja
2 min read

Hoe leuk we ons werk en onze vrienden en familie ook vinden, iedereen heeft wel eens behoefte om een tijdje alleen te zijn. Deuren dicht, gewoon wat tijd voor jezelf nemen. Het is niet alleen heerlijk rustig, maar het is bewezen dat het écht goed voor je is. Het is dus oké om een keer tegen je beste vriend te zeggen dat je even geen zin hebt om af te spreken. Nog niet overtuigd? Na het lezen van deze 3 redenen denk je daar vast anders over.

1. Wees jezelf

Als je altijd omringd bent door andere mensen is het moeilijk om te ontdekken wie je bent. De hele dag hoor je de meningen en plannen van anderen, waardoor je soms uit het oog verliest wat je zelf wilt en leuk vindt. ‘Alone time’ draagt voor een groot deel bij aan het ontdekken van jezelf. Op lange termijn pluk je daar de vruchten van.

2. Houd van jezelf

Je leert niet alleen wie je bent door af en toe alleen te zijn, maar je leert ook om jezelf te waarderen. Tijd alleen doorbrengen is de beste manier om van jezelf te leren houden, want je leert tenslotte om het leuk te hebben met jezelf. En als je van jezelf houdt, kun je die liefde ook aan anderen geven, WIN-WIN dus.

3. Wees onafhankelijk

Hoe leer je goed voor jezelf te zorgen als je nooit alleen bent? Precies, dat leer je niet. Als je moeder elke avond een maaltijd op tafel zet, dan zal je nooit leren hoe je zelf lekker kan koken. Dat is bijvoorbeeld ook de reden waarom je pas echt zelfstandig leert zijn als je alleen gaat wonen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…