Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 tips om perfecte selfies te maken!

Anja
2 min read

Iedereen doet het tegenwoordig: “selfies” nemen. Veel mensen nemen tegenwoordig meer foto’s met hun smartphone dan met een klassieke camera. Selfies van jezelf, selfies met je vrienden, selfies met je huisdieren, noem maar op! Bijna iedereen houdt van selfies. Wat zijn de populairste selfies en hoe zorg je ervoor dat je selfies perfect zijn?

Uit een onderzoek bij ongeveer duizend Amerikanen bleek dat mensen het meest foto’s nemen met vrienden en familie. Daarna volgen vakantieselfies, selfies met kindjes en daarna selfies met huisdieren.

Tip 1: Oefening baart kunst

Een foto op een onverwacht moment kan soms mooi zijn, maar heel vaak is de foto mislukt. Als je een goede selfie wil nemen, oefen dan eerst hoe je de beste foto kunt maken. Kijk bijvoorbeeld hoe je de smartphone het best vasthoudt: horizontaal of verticaal. Neem je de foto best met je linker- of rechterarm? Als je een selfie neemt met meerdere mensen, neemt de persoon aan de buitenkant van de groep de foto. Houd de smartphone eens vanuit verschillende standpunten om te kijken of iedereen op de foto staat.

Tip 2: Selfie stick

De selfie stick is een ideaal middel om ervoor te zorgen dat er een groot deel van de cadrage in beeld komt. Wil je op vakantie een selfie trekken met een standbeeld of een kerk? Dan neem je best een foto met de selfie stick. Je arm is namelijk niet lang genoeg om zowel jezelf als de achtergrond in beeld te brengen.

Tip 3: Foto bewerken

Probeer bijvoorbeeld eens de verschillende filters op Instagram en kies er de beste filter uit. Er bestaan heel wat apps om foto’s te bewerken. Is er iets te weinig licht op de foto? Dan kan je de belichting wat aanpassen. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft in het bewerken, probeer de foto naturel te houden. Je kunt verschillende fotobewerking apps uitproberen: VSCO, Pixlr-o-matic, PicsArt, Photo Editor, … Keuze genoeg!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…