Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3x Belgische vegan cosmetica

Camille
3 min read

Vegan cosmetica is de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig. Het is niet enkel beter voor de huid, het laat ook een kleinere ecologische voetafdruk achter dan niet-vegan producten. In traditionele cosmetica zitten vaak chemische en schadelijke stoffen, bij vegan producten bestaat het hele proces echter uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Er zitten dus geen stoffen van dierlijke oorsprong in en het resultaat wordt niet op dieren getest.

1. Self

Self is een van de grotere Belgische cosmeticabedrijven. Ze verkopen schoonheidsproducten die volledig natuurlijk zijn. Behalve 100% vegan, zijn de producten ook dermatologische getest en goedgekeurd. De Self-producten zijn daardoor geschikt voor alle huidtypes, van een droge tot een vettige en zelfs een probleemhuid.

Self

Alle producten die ze verkopen worden in ons land geproduceerd. Daarnaast gebruikt Self gerecycleerde verpakkingen voor hun crèmes en zalfjes.

Te koop of te bestellen bij de apotheek of via de website. Meer info via www.naturalself.eu.

2. Skin by Dings

Het assortiment van Skin by Dings bestaat uit vier soorten zonbeschermingsproducten, allemaal vegan gemaakt. Ciska Dings, oprichtster van het merk, wilde producten creëren die zowel gebruiksvriendelijk als ethisch verantwoord zijn. Daarom zijn haar crèmes geschikt voor dagelijks gebruik maar ook perfect voor een dagje op het strand.

Skin by Dings

Zelf omschrijft ze haar gamma als ‘Unisex(y), veilig & clean, cruelty free, reef safe, vegan & gluten free, good vibes only’.

Te koop of te bestellen via de website www.skinbydings.com.

3. Likami

Het merk Likami inspireert zich op IJsland en zijn natuurlijke eenvoud. ‘Likami‘ betekent dan ook lichaam in het IJslands. Hun eerlijke recepten bestaan uit natuurlijke oliën en botanische ingrediënten.

Likami

Likami beschikt over een uitgebreid assortiment van dagcrèmes tot balsems en badproducten. Ze willen je ‘compagnon de route’ zijn tijdens je dagelijkse verzorgingsritueel. Het bedrijf zet daarbij in op volledig recycleerbare verpakkingen met duidelijke en eenvoudige labels.

Te koop bij verschillende apotheken en conceptstores of te bestellen via de website. Meer info via www.likami.com.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…