Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 redenen waarom je zo snel dronken wordt in het weekend

Olivier
2 min read

Voor velen is het in het weekend tijd om feest te vieren. Lekker een drankje drinken en dansen tot in de vroege uurtjes. Maar waarom worden we altijd zo snel dronken in het weekend? Dit komt natuurlijk ten eerste door de hoeveelheid drank, maar hier zijn ook een paar wetenschappelijke redenen voor!

1. Je vrienden en vriendinnen drinken veel

Iedereen heeft wel één of meerdere vrienden die veel kunnen drinken in een kort tijdsbestek. Volgens onderzoek hangt je dronkenschap af van de hoeveelheid drank die mensen om je heen nuttigen. Als jij bijvoorbeeld 5 biertjes op een avond drinkt en je vriendinnen 10, dan zou jij je meer dronken voelen als wanneer jij dezelfde 5 biertjes drinkt en je vriendinnen maar 2. Pas dus op met wie je dit weekend een borrel doet!

2. Je mixt drank met lightproducten

Lightproducten hebben misschien minder calorieën, maar je wordt hier wel sneller dronken van. De kunstmatige stoffen in deze drankjes zorgen ervoor dat de alcohol sneller in je bloed wordt opgenomen.

3. Je bent moe

Uit onderzoek blijkt dat vermoeidheid in grote mate kan bijdragen aan hoe dronken je wordt. Als je moe bent kun je dus maar beter de drank laten staan en lekker naar bed gaan!

4. Je sportgewoontes

Uit recent onderzoek blijkt dat lichaamsbeweging en alcoholgebruik wel degelijk in verband staan met elkaar. Uit dit onderzoek bleek dat degenen die het vaakst in de sportschool te vinden waren ook sneller de plaatselijke bar indoken voor een pilsje.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…