Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 signalen die aantonen dat je verslaafd bent aan je smartphone

Anja
2 min read

Je ziet het tegenwoordig overal om je heen: op straat, in de trein, in de supermarkt. Mensen zijn constant bezig met hun smartphone en kunnen tegenwoordig haast niet meer zonder.
De mensen die dit het ergste treft, hebben last van een aandoening genaamd ‘nomophobia’. Hoe verslaafd ben jij eigenlijk? Wij hebben vier dingen op een rijtje gezet die je zeker zal herkennen als jij niet van je smartphone weg te slaan bent.

1. Je raakt in paniek als je je telefoon vergeten bent

Je krijgt ongelofelijk veel stress als je je telefoon vergeten bent. Je kunt je echt niet voorstellen hoe je je dag doorkomt zonder je smartphone. Je gebruikt je telefoon namelijk als klok, als wegwijzer, als dienstregeling voor het openbaar vervoer, … Kortom: jij gebruikt je smartphone voor alles! En wat als je een nu net een belangrijk telefoontje of een WhatsApp berichtje gemist hebt?

2. Je batterij gaat minder dan een halve dag mee

Het is 14.00 en je bent op zoek naar een stopcontact. Het is weer zover, omdat je de hele ochtend je smartphone gebruikt, is de batterij altijd meteen leeg.

3. Je hebt je datalimiet bereikt

Oh nee. Je bent bijna door al je data heen. Wat nu? Je blijft de hele dag thuis of bij vrienden zodat je gebruik kan maken van de WIFI. En als je buitenshuis bent, dan vind je het heel jammer dat je niets kan delen op sociale media.

4. Je zou niet weten hoe je zonder smartphone de dagen doorkomt

Je hebt bijna geen hobby’s meer. Je brengt uren per dag door op je smartphone. Facebook, Instagram, Snapchat, Skype, noem maar op. Het is allemaal zo leuk. waarom zou je ook iets anders doen?

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…