Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 beste redenen om je gsm eens thuis te laten

Bram
3 min read

Ben jij nog een van de gelukkigen die zich een tijd vóór de komst van de gsm herinnert? Je smartphone of gsm zijn misschien wel goede uitvindingen, maar ze kunnen er ook toe bijdragen dat je meer stress hebt en je minder kan genieten van je leven. Waarom laat je je gsm niet af en toe thuis liggen?

1.Je kan genieten van stilte en rust

Het kan echt eens goed doen om je gsm thuis te laten. Je kan genieten van de stilte en de rust, luisteren naar de vogeltjes en eens helemaal in het nú leven. Je kan je baterijen eens opladen en tijd nemen voor jezelf, klinkt dat niet heerlijk?

2.Je hebt minder afleiding

Je gsm zit niet heel de tijd te vibreren omdat je constant nieuwe berichtjes krijgt. Je zal je beter kunnen concentreren op wat je op dat moment aan het doen bent. Hoeveel Facebook vrienden je ook hebt, je zal altijd wel een belangrijke update missen, zelfs als je erg up-to-date bent. Als je de hele tijd volgt wat er in het leven van anderen gebeurt, loop je het risico om je eigen leven voorbij te laten lopen.

3.Je voelt je meer verbonden met vrienden en familie

Het lijkt een beetje raar, maar sinds de komst van sociale media hebben we minder echte sociale interacties met anderen. Door echt af te spreken met vrienden creëer je herinneringen die veel mooier zijn dan om het even welke YouTube video.

4.Je zintuigen worden geprikkeld

Mensen nemen vaak mooie foto’s van de heerlijke gerechtjes die ze eten. Maar door te veel te denken aan die mooie foto kan je vergeten om te genieten. Probeer met al je zintuigen te genieten van nieuwe ervaringen. Als je je gsm thuis laat zullen je zintuigen extra geprikkeld worden.

5.Je blijft een mysterie voor anderen

Eigenlijk wil niemand weten waarom je je hond naar de dierenarts bracht, en je moet ook niet elke keer ‘inchecken’ als je ergens naartoe gaat. Hou een paar dingen geheim voor de rest van de wereld. Het kan zijn dat je elke week afspreekt met je beste vriend om een koffie te gaan drinken, maar de rest van de wereld hoeft dat niet te weten. Zo blijft het veel specialer, ook al is het maar koffie.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…