Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die alleen pendelaars begrijpen

Anja
2 min read

Heb jij geen auto ter beschikking of krijg je geen wagen van het werk? Is je werk nu niet bepaald op fiets/loop afstand? Dan ben jij aangewezen op het openbaar vervoer. Bussen, treinen, trams, je moet eindeloos overstappen voordat je eindelijk op je bestemming aankomt. Het lijkt allemaal makkelijk en comfortabel maar er zijn ook een hoop vervelende aspecten aan het reizen met het openbaar vervoer. Hieronder 5 dingen die alleen pendelaars begrijpen!

Staanplaatsen

Je moet om half 9 op je werk zijn, net als de meeste mensen in België. Dit betekent dat je in de ochtendspits van het openbaar vervoer terechtkomt. De hoop op een zitplaats heb je al opgegeven maar je zet je zinnen wel op een comfortabele plaats om recht te staan. Niets is zo vervelend als door de bus geslingerd worden omdat je geen reling hebt om je vast te houden. Of omsingeld worden door een zwetende menigte. Bah!

Te laat

In het openbaar vervoer gaat er nog wel eens iets mis. Het komt zelden voor dat je trein stipt op tijd komt. Die ene keer dat dit wel gebeurt, ben jij 2 minuten te laat… Hatelijk!

Eten

Je stapt de bus in om 8 uur ’s ochtends en degene die naast je zit besluit een sterk geurend worstenbroodje uit zijn tas te pakken. Dit is voor jou veel te vroeg, jij hebt net met moeite een paar crackers weggewerkt.

Temperatuur

Het is altijd afwachten wat de temperatuur in de bus of trein wordt. Besluit je een dikke sjaal aan te doen, blijkt de trein net een sauna te zijn. De volgende keer draag je alleen een T-shirt en heb je het gevoel dat je in een vriezer bent beland.

Mensen die twee plaatsen opeisen

Je kent ze wel, mensen die aan het raam zitten en een tas op de stoel naast hun leggen. Verschrikkelijk irritant, nu moet jij staan omdat diegene mensenschuw is.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…