Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die je moet weten over seks tijdens je zwangerschap

Bram
3 min read

Seks tijdens de zwangerschap is voor sommige ouders nog steeds een ongemakkelijk onderwerp. Doen we de baby geen pijn? En wanneer moeten we het rustiger aan beginnen doen? Hier zijn vijf dingen die je zeker moet weten over seks tijdens de zwangerschap.

Wat als ik bloed verlies?

Soms kan het gebeuren dat je na het vrijen een beetje bloed verliest. Dat is volkomen normaal. Er kan bijvoorbeeld een klein bloedvaatje geraakt worden. Zolang het om een beetje bloedverlies gaat, minder dan tijdens je maandstonden, is er geen enkel probleem. Wanneer het bloedverlies na één dag nog steeds niet gestopt is kan je best eens bij de dokter gaan.

Help, mijn orgasme voelt als een harde buik!

Als je een orgasme krijgt spannen alle spieren in je baarmoeder en buik zich op. Tijdens de zwangerschap kan dit aanvoelen als weeën. Soms kan dit wel enkele uren aanhouden! Maar geen nood, harde buiken horen nu eenmaal bij de zwangerschap. Gelukkig is het geen voorbode voor vroegtijdige weeën. Probeer het wat langzamer aan te doen en neem een pauze wanneer je last krijgt van een harde buik.

Gaat mijn baby dit voelen?

Sommige ouders vragen zich af of ze hun baby pijn doen tijdens het vrijen. Gelukkig is je baby goed beschermd door je baarmoeder en vruchtwater. Je kan op je twee oren slapen, baby’s voelen niets van je escapades tussen de lakens. Op het einde van je zwangerschap kan het nodig zijn om het een beetje rustiger aan te doen. Dat komt omdat het hoofdje dan helemaal onderaan zit en je partner er tegen kan stoten. Maar dit betekend niet dat je dan niet meer van elkaar kan genieten!

Wanneer kan seks kwaad?

Hoewel seks tijdens de zwangerschap voor de meeste vrouwen volkomen veilig is, zijn er enkele situaties waarin je moet voorzichtig zijn. Je gynaecoloog zal je aanraden om geen seks te hebben als je een complicatie hebt tijdens je zwangerschap. Heb je een verkorte baarmoederhals, verwacht je een tweeling of bevind je placenta zich dicht bij de baarmoederhals? Je gynaecoloog zal je de raad geven om het enkele maanden wat rustiger aan te doen.

Wees creatief

Wanneer je zwanger bent verandert de gevoeligheid in je vagina. Sommige standjes zullen aangenaam voelen en andere helemaal niet. Creatief zijn is hierbij de boodschap. Ontdek wat jullie samen prettig vinden. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…