Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 plekken die je absoluut gezien moet hebben in Oost-Europa

Olivier
2 min read

Veel mensen gaan liever naar West-Europa op vakantie. Hier heb je de beroemde steden, kun je betalen met de euro en spreken de meeste mensen Engels. Maar wist je dat Oost-Europa minstens zo mooi is? En daar komt bovenop dat deze landen spotgoedkoop zijn. Hieronder 5 plekken die je absoluut gezien moet hebben in Oost-Europa!

Matka Canyon, Macedonië

Dit prachtige gebergte ligt op nog geen 10 kilometer afstand van Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Je vindt hier helderblauw water, imponerende bergen en prachtige natuur. Je kunt hier lekker eten, kanoën op de rivier en het meer en geweldige wandelingen maken.

Triglav National park, Slovenië

Dit park ligt vlakbij de grens met Italië en heeft alles wat je van een Nationaal park verwacht. Meren, bossen en bergen. De bergen zijn iets lager dan in de Alpen maar de uitzichten zijn spectaculair. Je kunt hier mountainbiken, zwemmen en natuurlijk wandelen. Kortom een goedkoop alternatief voor een vakantie naar de Alpen.

Korcula, Kroatië

De meeste toeristen die Kroatië bezoeken kiezen voor de Noordelijke eilanden, maar de Zuidelijke eilanden zijn minstens zo mooi. Korcula is een eiland in het zuiden van Kroatië en is sowieso een bezoekje waard. Verlaten stranden, gezellige authentieke dorpjes en heerlijk traditioneel eten!

Kotor, Montenegro

Deze prachtige baai in Montenegro wordt ook wel het Fjord van Zuid-Europa genoemd.  Verdwaal in de oude straten van deze knusse stad, ontspan op een terras en geniet van de uitzichten. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan plaatsje Perast. Hier heb je een prachtig uitzicht over de baai

Plovdiv, Bulgarije

Deze stad, ook wel ‘The City Of The Seven Hills’ genoemd is zeker een bezoekje waard. De prachtige oude binnenstad van Plovdiv met Griekse invloeden zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je in Griekenland bent.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…