Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen om pompelmoes te eten als je wil vermageren

Bram
2 min read

Pompelmoes zit niet alleen boordevol antioxidanten, het is de ideale vetverbrander en metabolisme booster. Ideaal om je dag op een gezonde manier te starten!

1.Je krijgt een verzadigd gevoel

Pompelmoes is rijk aan vezels, hierdoor zal je langer een verzadigd gevoel hebben en minder ongezonde snacks eten. Een stuk pompelmoes bevat maar 50 calorieën en 2 gram vezels. Onderzoekers stellen vast dat je sneller zal vermageren als je voor je ontbijt een halve pompelmoes eet. Misschien iets om uit te proberen?

2.Het is een gezonde snack

Er zijn verschillende manieren om van pompelmoes te kunnen genieten. Je kan pompelmoes misschien gebruiken ter vervanging van gedroogde vruchten in je salade. Het is ook lekker samen met een hartige maaltijd. Je kan er zelfs heerlijke desserts van maken. Ideaal dus als je wil vermageren.

3.Je bloedsuikerspiegel stabiliseert

Verschillende studies tonen aan dat dit gezonde fruit je insuline niveau kan laten dalen. Een laag insuline niveau betekent dat je lichaam effectief energie uit je voeding kan halen. Het slaat de calorieën die je eet dus niet zo makkelijk om in vet. Met een stabiele bloedsuikerspiegel zal je bovendien minder snel honger hebben en het voorkomt vroegtijdige veroudering en diabetes.

4.Je zal minder vlug honger hebben

Ben je al overtuigd? Waarschijnlijk wel na het lezen van dit verrassende gezondheidsvoordeel. Onderzoekers hebben ontdekt dat de geur van pompelmoes je gewichtsverlies significant kan versnellen. De geur van pompelmoes heeft een effect op de enzymen in je lever, en dat onderdrukt je hongergevoel en stimuleert je gewichtsverlies. Krijg jij ook zin in pompelmoes?

5.Zoete pompelmoes

Vele mensen zijn de bittere smaak van pompelmoes niet echt gewoon. Gelukkig zijn er ook roze pompelmoezen. Ze zijn veel zoeter en ideaal voor mensen die pompelmoes een kans willen geven. Bonustip: snij de pompelmoes in kleine stukjes en verwijder de velletjes. Meng de pompelmoesstukjes in yoghurt en voeg een beetje honing of Stevia toe. Wie zegt dat vermageren moeilijk moet zijn?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…