Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom je op Erasmus moet gaan!

Anja
2 min read

Deelnemen aan een studentuitwisseling kan verschrikkelijk spannend zijn en het kost ook nog eens veel geld. Is dit het allemaal wel waard? Er zijn enorm veel redenen om op Erasmus te gaan! Het is een avontuur, je leert zelfstandig te zijn in een vreemd land waar je, hoogstwaarschijnlijk, niemand kent en je maakt kennis met verschillende culturen. Wij hebben 5 redenen voor jullie op een rijtje gezet waarom iedereen op Erasmus moet  gaan!

1. Talenknobbel

Ongeacht naar welk land je gaat: je talenkennis zal groeien.
De meeste lessen in het Erasmus-programma zijn namelijk in het Engels maar als je bijvoorbeeld naar Frankrijk of Spanje gaat kan je ook kiezen om de lessen in het Frans of Spaans te volgen.

2. Zelfstandigheid

Dit is de beste manier om erachter te komen hoe zelfstandig je nu bent. Je begint dit avontuur helemaal alleen wanneer je op het vliegveld land.

3. CV

Veel bedrijven zien het als een grote plus als ze jouw Erasmus ervaring op je CV zien staan. Het toont aan dat je ballen aan je lijf hebt. Het feit dat je de stap durft te zetten om op avontuur te gaan, spreekt werknemers aan.

4. Kennis van de wereld

Wat eten de Spanjaarden? Wat drinken de Fransen bij het avondeten? Door op Erasmus te gaan ontdek verschillende culturen, mede omdat je met mensen samenwoont van over de hele wereld.

5. Vrienden

Het maken van vrienden is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen begint alleen aan dit avontuur dus jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Daarom heb je zo vrienden gemaakt als je op Erasmus gaat.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…