Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom thuis bevallen fantastisch is

Bram
3 min read

Meer en meer vrouwen kiezen er bewust voor om thuis te bevallen. Geboortehuizen en vroedvrouwen zijn erg blij met deze evolutie. Zij pleiten al jaren voor een minder medische benadering van de bevalling. Thuis bevallen zou bovendien minstens even veilig zijn als een bevalling in het ziekenhuis. Meer zelfs, omdat vrouwen zich meer op hun gemak voelen gaat het bevallen veel vlotter. Hier zijn 5 redenen waarom een thuisbevalling fantastisch is.

1.De kwaliteit van zorg is erg goed

Je kan worden bijgestaan door een ervaren vroedvrouw naar keuze, ze zal je gedurende de hele zwangerschap goed opvolgen. Je krijgt thuis bovendien de persoonlijke aandacht die vaak ontbreekt in het ziekenhuis. In het ziekenhuis willen dokters graag dat een bevalling snel vooruit gaat. Bij jou thuis kan je op je eigen tempo bevallen. Je vroedvrouw verlaat geen seconde je zijde en gebruikt elektronische apparatuur om je veiligheid te garanderen. Heb jij een gewone laag risico zwangerschap? Dan is er geen enkele reden om niet thuis te bevallen!

2.Minder kans op medische interventies

Het is wetenschappelijk bewezen dat een bevalling in het ziekenhuis een hoger risico op medische interventies met zich mee brengt. Dat komt omdat vrouwen in een medische setting veel nerveuzer zijn en het bevallen voor een stuk van hen wordt overgenomen. In het ziekenhuis moeten bevallingen nu eenmaal snel vooruitgaan, tijd is geld. Medische interventies zoals een epidurale verdoving, een keizersnede, het toedienen van oxytocine of het breken het vruchtvlies zijn nooit zonder risico. Deze medische interventies hadden voorkomen kunnen worden door op een natuurlijke manier thuis te bevallen.

3.De bevalling verloopt vlotter en minder pijnlijk

Thuis heb je de privacy die je nodig hebt om op een ontspannen manier te bevallen. Je bent minder nerveus en je kan je spieren beter ontspannen. Hierdoor verloopt een bevalling sneller en minder pijnlijk.

4.Een thuisbevalling is veilig

Vroedvrouwen zijn gespecialiseerd in het natuurlijke verloop van de bevalling. Ze kunnen risicovolle situaties feilloos inschatten en ze hebben engelengeduld. Een thuisbevalling is niet alleen minder pijnlijk, het is ook heel erg veilig.

5.Je krijgt een actieve rol en je zal je sterker voelen

Thuis heb je het gevoel dat je meer controle hebt over je lichaam omdat je actief betrokken bent bij de bevalling. In het ziekenhuis zullen ze vaak de bevalling op een chemische manier ‘in gang zetten’ als het wat langer duurt. Je hormonen, die een cruciale rol spelen tijdens je bevalling, raken hierdoor volledig uit balans. Op die manier geef je het natuurlijke verloop van je eigen bevalling uit handen. Wil je ervaren hoe het voelt om je na je bevalling sterk en krachtig te voelen? Kies dan voor een thuisbevalling!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…