Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om je gezonde levensstijl vol te houden tijdens een festival

Anja
2 min read

Het festivalseizoen zit er weer aan te komen en dit wil nog wel eens problemen opleveren voor mensen met een gezonde levensstijl. Als je op een gezonde voeding let, is een festival niet meteen de eerste plek waar je wilt zijn. Toch zijn er wel een aantal tips om gedurende een festival je gezonde levensstijl vast te houden. Met deze 5 tips kun je jouw gezonde levensstijl volhouden tijdens een festival.

1. Een goede voorbereiding

Zorgen dat je fit aan het festival begint, is erg belangrijk. Zorg dat je goed hebt ontbeten en al een groot deel van je voedingsstoffen hebt binnen gekregen voordat je naar het festival gaat. Als je alcohol gaat drinken en het warm weer is, is het ook van groot belang dat je voorafgaand aan het festival al flink wat water hebt gedronken.

2. Kies zorgvuldig wat je drinkt

Als je echt gezond wilt leven, kun je natuurlijk het beste helemaal geen alcohol drinken. Maar als je dan toch wat wilt drinken op het festival kun je het beste geen mixdrankje drinken. Hier zitten namelijk veel meer calorieën en suiker in dan in bier of wijn. 

3. Kijk goed wat je het beste kunt eten

Op steeds  meer festivals zijn ook gezonde keuzes te vinden met verse producten. Als je toch voor fastfood gaat is een broodje falafel of een broodje kip vaak het beste.

4. Veel water

Zeker als je alcohol drinkt is het verstandig  ook voldoende water te drinken zodat je niet uitdroogt.

5. Herstellen

De dagen na het festival kun je je gewone gezonde levensstijl weer oppakken. Eventueel de eerste dag aangevuld met wat extra fruit, groente en water. Al met al moet een festival best eens kunnen binnen een gezonde levensstijl.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…