Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoeveel calorieën verbrand jij op een festival?

Anja
2 min read

Bezoek je graag een festival? Dan kijk je vast uit naar het begin van het festivalseizoen. Zodra het juni wordt, komen de grote festivals in België weer en natuurlijk ben jij ook van de partij. Op een festival eet en drink je anders dan thuis. Vaak ook wat minder gezond. Maar hoeveel calorieën verbrand je op een festival?

Je beweegt meer dan je denkt op een festival

Wanneer je een festival bezoekt, beweeg je ongemerkt best veel. Je loopt per dag gemiddeld zo’n acht kilometer. En ben je ook nog eens een fanatieke bezoeker die lekker mee danst en springt, dan komen daar nog wat calorieën bij. Het is mede hierom erg belangrijk om voldoende te drinken op een festival, zeker bij warm weer. En drink dan bij voorkeur water en niet de hele dag door frisdrank of alcohol, daarvan krijg je namelijk nog meer dorst.

9000 calorieën per dag

Onderzoek heeft aangetoond dat je gemiddeld maar liefst 9000 calorieën verbrandt op een festivaldag. Een uurtje dansen kost 400 tot 700 calorieën. En dan nog het al eerder genoemde lopen van podium naar podium en naar de tenten voor eten en drinken. De kans is dus redelijk aanwezig dat je na een festival van 2 dagen wat kilo’s bent afgevallen. Tenzij je je natuurlijk buitensporig te goed hebt gedaan aan allerlei zoete en vette lekkernijen, dan zal het effect misschien eerder zijn dat je een kilo bent aangekomen en dat die er eerst weer af getraind moet worden.

Zorg goed voor jezelf als je naar een festival gaat

Natuurlijk wil je door feesten tot de muziek stopt als je naar een festival gaat. Maar zorg goed voor jezelf tijdens een festivaldag. Drink voldoende water en zorg dat je ook regelmatig iets eet. Zeker wanneer je alcohol drinkt, is het belangrijk om voldoende maaginhoud te hebben om te voorkomen dat je halverwege de dag al dronken bent.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…