Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste tips om hygiënisch het festival door te komen

Anja
2 min read

Het festivalseizoen begint in juni en loopt door tot september. Veel mensen zijn er dol op en verheugen zich al maanden van te voren op de festivals die ze gaan bezoeken. Meestal is het voor de muziek, maar er zijn ook festivals waar talrijke andere activiteiten worden georganiseerd waarvoor minstens zoveel belangstelling is. Maar op een plaats waar veel mensen samen komen is het wel belangrijk om de hygiëne goed in de gaten te houden zodat je niet doodziek van het festival komt of het zelfs vroegtijdig moet verlaten.

Ga uitgerust naar een festival

Zorg dat je goed uitgerust bent. Een uitgerust lichaam heeft meer weerstand en je zult het sowieso langer volhouden.

Zorg dat je in de dagen voordat je naar een festival gaat voldoende drinkt. Dan zijn je darmen zo schoon mogelijk en is de kans dat je ziek wordt wat minder groot. Misschien niet de meest verantwoorde tip vanwege de calorieën en de hoeveelheid suiker die erin zit, maar drink tijdens het festivalbezoek dagelijks een flink glas cola. Het maakt de kans dat je darmen van slag raken en dat je diarree krijgt kleiner.

Let op de hygiëne

De toiletten op een festivalterrein of de bijbehorende camping zijn vaak niet schoon. Ook al ben je er op zich niet vies van, realiseer je je dat een veelgebruikt toilet dat niet regelmatig wordt schoongemaakt wel degelijk ziekmakers kan bevatten. Neem dus altijd een flesje reinigingsmiddel op alcoholbasis mee zodat je de bril even kunt schoonmaken voordat je van het toilet gebruikmaakt.

De eisen voor wat betreft eten en drinken zijn tegenwoordig behoorlijk streng voor festivals. Je mag er dus vanuit gaan dat je niet zo maar ziek wordt als je op het terrein iets koopt om te eten of te drinken. Maar let op wat je koopt en eet of drink het meteen nadat je het hebt gekocht om te voorkomen dat bacteriën vrij spel krijgen. Vooral als het erg warm is bederven levensmiddelen die niet gekoeld worden razendsnel.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…