Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om minder alcohol te drinken

Gezond.be
2 min read

Wil jij ook na Tournée Minérale wat vaker nee zeggen tegen alcohol? Wij geven vijf tips!

1. Drink niet (of minder) bij het avondeten

Die lekkere risotto of overheerlijke pasta … Het is verleidelijk om bij dat soort gerechten precies de juiste wijn te drinken. Toch is het een goede tip om met jezelf af te spreken dat je minder alcohol drinkt bij het avondeten. Drink bijvoorbeeld door de week geen glas wijn bij het diner en spreek met jezelf af dat het op vrijdagavond of in het weekend wél mag. Dan geniet je er ook extra van!

2. Maak duidelijke afspraken met jezelf

Minder alcohol drinken klinkt makkelijk, maar als je regelmatig een wijntje drinkt of met vriendinnen op een terras zit, is de verleiding groot. Maak daarom duidelijke afspraken met jezelf. Drink bijvoorbeeld geen alcohol als je alleen thuis bent, maar wél als er vriendinnen over de vloer komen.

3. Proef alcoholvrije versies van je lievelingsdranken

Alcoholvrije dranken worden steeds lekkerder. Probeer dus zeker ook eens een alcoholvrije versie van je favoriete drankje. Van alcoholvrije rode wijn tot mocktails – voor je het weet heb je een prima alternatief gevonden.

4. Vertel aan anderen dat je minder wilt drinken

Steun van je familie, lief en vrienden is heel belangrijk. Spreek daarom uit dat je minder wilt drinken. Er zijn altijd mensen die je willen overhalen om ‘gezellig mee te doen’ en zo ben je die confrontatie in ieder geval vast voor.

5. Beloon jezelf

Gaat het minder drinken goed? Beloon jezelf dan. Niet met een glas wijn, maar met een fijn cadeau dat je graag wilt hebben. Verwen jezelf, je verdient het!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…