Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om van je maandagdip af te komen

Olivier
2 min read

De vakantie is weer voorbij, dit betekent dat het werken weer mag beginnen. Vrij in de weekenden, door de weeks vroeg op om naar kantoor te gaan. Dit maakt maandag voor de meeste mensen een vervelende dag. Je hebt het weekendgevoel nog in je lichaam en moet omschakelen naar een ander ritme. Hieronder 5 tips om van je maandagdip af te komen!

Zorg voor een goede nachtrust

Ten eerste is het belangrijk om ’s weekends te proberen je doordeweekse ritme aan te houden. Ga jij door de weeks altijd om 11 uur naar bed en sta jij om 7 uur op. Probeer dit dan ook in het weekend aan te houden. Zo is de overgang van zondag naar maandag makkelijker. Lukt dit niet? Probeer dan in ieder geval zondagavond vroeg naar bed te gaan zodat je genoeg slaapt. Je zult merken dat de maandag minder zwaar is wanneer je uitgerust bent.

Plan een leuke activiteit

Zorg dat je elke maandag een leuke activiteit plant. Zo heb je iedere maandag iets om naar uit te kijken en begin je deze voorheen vervelende dag op een fijne manier!

Sta extra vroeg op

Zorg dat je op maandag extra vroeg de wekker zet zodat je tijd hebt om rustig op te staan. Maak je ontbijt en kijk lekker ontspannen een aflevering van je favoriete serie. Je zult zien dat je de rest van de dag ook veel vrolijker bent.

Deel complimenten uit

Geef je collega’s eens een paar aardige complimenten op de maandagmorgen. Hier worden niet alleen je collega’s maar ook jijzelf een stuk vrolijker van!

Zorg voor genoeg frisse lucht en daglicht

Wanneer je veel daglicht krijgt, zal je meer energie hebben. Zuurstof zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. Zorg dus dat je van beiden voldoende binnenkrijgt op de maandag. Zo ben je scherper en voel je je beter.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…