Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 uitstapjes met kinderen tijdens deze extra lange kerstvakantie

Nona Heremans
4 min read

Nog inspiratie nodig voor de komende weken? Here you go! 

1. BELvue museum @ Brussel

In het BELvue museum ontdek je alles waar we als Belgen trots op mogen zijn. Want we vergeten het nogal vaak maar ons land heeft meer te bieden dan bier, chocolade en frieten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan belangrijke kunstenaars en designers, onze Rode Duivels en de Europese gebouwen in de hoofdstad. Speciaal tijdens deze kerstvakantie werden er ook voor kinderen interactieve parcours uitgewerkt. Kinderen tussen 3 en 5 jaar oud kunnen Mimi en Momo helpen om verstopte spullen terug te vinden. 6- tot 8-jarigen kunnen dan weer minister zijn voor één dag en moeten belangrijke opdrachten uitvoeren. Oudere kinderen worden uitgenodigd om met Zeno op roadtrip door ons land te trekken en alle hotspots te leren kennen. 

Kinderen en jongeren tot 18 jaar moeten niet betalen, een standaardticket kost €7. Meer info via belvue.be.

2. Schaatsen @ Leuven

Hal5 in Kessel-Lo is een nieuwe, gezellige hotspot vlakbij Leuven, gevestigd in historische spoorweghallen. Behalve een foodmarket en ontmoetingsruimte, vind je er deze kerstvakantie ook een schaatspiste. En niet zomaar eentje, het is een duurzaam alternatief voor de traditionele ijspistes die werd opgebouwd met kunststof panelen en daarop een onzichtbare coating die het oppervlakte glad maakt. Bye bye natte en koude voeten!

Op voorhand reserveren is verplicht! Een uurtje schaatsen (inclusief materiaal) kost €9. Kinderen onder 12 jaar betalen €6 voor een uurtje. Info en reserveren via hal5schaatspiste.be.

3. Muzieklabyrint @ Antwerpen

De hele vakantie lang kun je met kinderen vanaf 5 jaar terecht in Hetpaleis in Antwerpen voor een originele muziektour. Een tocht door Hetpaleis duurt 90 minuten en onderweg stop je bij verschillende muziek- en klankinstallaties waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen gaan. Muzieklabyrint is een initiatief van Zonzo Compagnie, een organisatie die avontuurlijke muziekprojecten voor jongeren uitwerkt en wordt gesteund door Stad Antwerpen en Vlaanderen.

Op voorhand reserveren is verplicht. Meer info via hetpaleis.be.

4. Escape room @ Grimbergen

Het Mot (of Museum van Oude Technieken) in Grimbergen organiseert deze kerstvakantie een unieke escape room. Daarvoor ga je een oude arbeiderswoning binnen die zo’n 100 jaar oud is. Via raadsels en puzzels moet je zo snel mogelijk op zoek gaan naar steenkool om de kachel mee te verwarmen. Je kunt deelnemen met twee tot vier personen en met kinderen vanaf 8 jaar.

€30, inclusief ingang tot het museum. Info en reserveren via mot.be.

5. Houtopia @ Houffalize

Houtopia is een interactief museum voor kinderen waar ze meer te weten komen over onze vijf zintuigen. In het museum staan zo’n 80 verschillende installaties opgesteld. Bij mooi weer kunnen de jongsten zich ook uitleven op de buitenspeeltuin. Tijdens schoolvakanties worden daarnaast ook verschillende workshops gegeven, deze vakantie onder andere een creatieve workshop over natuur in de winter en een culinaire workshop ‘wintercomfort’.

Je betaalt er €11, kinderen onder drie jaar zijn gratis. Meer informatie en reserveren via houtopia.be.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…