Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 X tips om je elke dag een tikkeltje zelfverzekerder te voelen

Bram
2 min read

Er zijn veel mensen die onzeker zijn over van alles en nog wat. Daar is  op zich niets mis mee, maar wanneer het je beperkt in het doen van de dagelijkse activiteiten, is het tijd om hier wat aan te doen. Daarom hieronder 5 tips om je elke dag een tikkeltje zelfverzekerder te voelen.

  • Zeg vaker ‘ja’: Er is maar één oplossing voor het overwinnen van je angsten. Namelijk het doen van de dingen waar je bang voor bent. Zeg vaker ja, wanneer mensen je vragen om iets te doen wat je spannend vindt. Achteraf kan je je geluk niet op en ben je apetrots op jezelf!
  • Sla positieve berichten op: Heb je net positieve feedback van je baas gekregen of heb je een vriend geholpen met zijn problemen en heeft deze je een bedankbrief gestuurd. Bewaar deze positieve berichten op een vaste plek en neem deze door wanneer je jezelf ‘down’ voelt.
  • Relax: Je bent eigen baas over je gedachten. Probeer je gedachten in een positieve richting te sturen door te ontspannen. Doe bijvoorbeeld een yoga oefening of ga lekker wandelen in de natuur.
  • Muziek: We hebben allemaal wel een liedje wat ons intens gelukkig maakt. Zie je het leven even niet meer zitten? Zet dan je favoriete muziek op om je humeur te verbeteren!
  • Waardeer jezelf: Onzekerheid komt meestal voort uit jezelf te weinig waarderen. Door negatief over jezelf te denken, kom je in een dal terecht. Sta af en toe stil bij wat je allemaal bereikt hebt en je zult zien dat je best trots kunt zijn op jezelf!
  • Je bent niet alleen: Herinner jezelf eraan dat er meer mensen zijn die hetzelfde probleem hebben. Soms lijkt het misschien alsof iedereen in je omgeving het voor elkaar heeft, behalve jij. Dit is echter niet waar. Iedereen heeft wel eens last van onzekere gevoelens. De één uit het alleen wat meer dan de ander.
Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…