Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 simpele tips om langer te leven

Bram
2 min read

Iedereen wil graag een gezond en lang leven. Nieuw onderzoek toont aan dat mensen die langer leven deze dingen doen:

1. Lach tot je erbij neervalt

Humor is goed voor je gezondheid. Het zorgt ervoor dat je problemen beter kan relativeren en het verminderd stress. Mensen die zich minder zorgen maken en gelukkig zijn leven langer.

2. Schep eens wat minder op je bord

Niet zo lang geleden stuitte de wetenschap op een raadsel. In een Japans dorpje woonden mensen die wel 110 jaar werden zonder ook maar één ouderdomsklacht te vertonen. Wat was hun geheim? Bovenop hun dieet van groenten en fruit hadden ze één regel: “Eet tot je drie kwart vol zit en stop dan!”. En zo ging het geheim van minder en gezonder eten de wereld in.

3. Sportief je tweede jeugd tegemoet

Rust roest wordt weleens gezegd. Door voldoende te bewegen worden je spieren sterker. Hierdoor blijf je langer fit. Wat ben je nu met je pensioen als alles kraakt en je niet goed te been bent? Probeer wat extra te sporten en je toekomstige ik zal je dankbaar zijn.

4. ‘Veggie friday’ of ‘meatless monday’?

Mensen die minder vlees eten zijn gezonder en leven langer, dat heeft nieuw onderzoek uitgewezen. Moeten we nu allemaal vegetariër worden? Minder vlees eten was gelukkig nog nooit zo makkelijk. Je hebt keuze uit een ruim gamma vegetarische gerechten en alternatieven. En wist je dat een veggie maaltijd niet alleen gezond, maar ook erg lekker is?

5. Pluk de dag

Probeer elke dag te leven alsof het je laatste kan zijn. Deze tip om langer te leven is misschien niet zo vanzelfsprekend. Toch is het belangrijk om nu te doen waar je gelukkig van wordt. Wacht niet op later om die reis te maken, begin vandaag!

6. Maak plezier met je vrienden

Mensen die langer leven hebben allemaal iets met elkaar gemeen. Ze hebben een hechte groep vrienden en familie om zich heen. Op vrienden en familie kan je rekenen als het eens wat minder met je gaat, en dat is van onschatbare waarde. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…