Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 tips om de lockdown te overleven

4 min read

We zitten ondertussen al meer dan een jaar in deze pandemie, maar dat maakt zo’n lockdown er nog steeds niet makkelijker op. Via de hashtag #overleefjelockdown verzamelde Partena tal van tips om de lockdown te overleven. Wij delen ze graag met jullie.

 1. ‘Pendel’ naar je werk
  Heb je moeite met de overgang van je werkdag naar je gezin? Begin de dag dan met een blokje om te wandelen en sluit je werkdag af met hetzelfde wandelingetje in de omgekeerde richting. Zo creëer je het gevoel van pendelen en heb je tijd om je werk achter je te laten.
 2. Laat af en toe maar eens een bal vallen
  Wie heeft er in hemelsnaam beslist dat jij ook in een lockdown en een wereldwijde pandemie alle ballen in de lucht moet zien te houden? Niemand, dat hoeft helemaal niet. De ene keer kan je huishouden al eens blijven staan, de andere keer kijken de kinderen wat meer televisie dan wat de bedoeling is. Dat mag, wees vooral niet te streng voor jezelf.
 3. Je mag het moeilijk vinden
  Het is echt oke om toe te geven dat je het moeilijk hebt met de lockdown, de pandemie of de maatregelen. Ook gevoelens van rouw om het leven voor de pandemie zijn normaal. Sta jezelf toe al deze emoties te voelen en sta ook voldoende stil bij wat je precies voelt.
 4. Maak herinneringen
  Er is veel dat we niet meer kunnen of mogen doen momenteel, maar er zijn gelukkig nog heel wat zaken die wél kunnen. Leg die kleine, mooie momenten vast op foto en maak er nadien een collage of een gedeeld album van. Je zal meteen zien dat de lockdown ook kleine gelukjes telt en dat geeft je meteen een boost om het positieve te blijven zien.
 5. Begin met een nieuwe hobby
  In maart vorig jaar gingen we allemaal aan het bakken, puzzelen en wandelen. Dat is ondertussen bij velen al wat verwaterd, maar toch is het een goed idee om met een nieuwe hobby te starten. Leer een nieuwe taal, ga breien, start een moestuin, leer een instrument bespelen of volg online cursussen. Zo verdrijf je het gevoel dat de tijd in deze pandemie ‘verloren gaat’.
 6. Ga elke dag naar buiten
  Mooi weer of slecht weer, het doet deugd om elke dag even een frisse neus te halen in de buitenlucht. Ga te voet of met de fiets om boodschappen, laat de hond uit of maak elke dag een korte wandeling. Je voelt je vanzelf al een stuk rustiger.

Heb je zelf nog leuke tips die je graag met anderen wil delen? Dien ze in op de website van Partena Ziekenfonds of deel ze op sociale media met de hashtag #overleefjelockdown. Weegt de lockdown, de pandemie of de maatregelen zwaar door voor jou? Doe dan meteen de test #schijfruimtevol van Partena en meet je mentale veerkracht. 

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…