Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 tips voor een geslaagd feestje bij jouw thuis

Camille
4 min read

Natuurlijk zijn de beste feestjes de feestjes waar jij ook bent. En ook al is de rol van gastvrouw of heer je misschien niet direct op het lijf geschreven: iedereen kan een geslaagd feest thuis geven.

Om je een beetje op weg te helpen, geven we een aantal tips voor het organiseren van een huisfeestje. Beschouw dit als je checklist om zeker te weten dat je niks vergeet en nog wat ideeën op te doen!

1. Geld

Het is belangrijk om van tevoren te weten hoeveel geld je uit wil geven aan het feestje. Bedenk hoeveel mensen je gaat uitnodigen en hoeveel een gemiddelde gast drinkt. Ga je voor een low-budget? Koop dan wijn, bier en frisdrank. Heb je een groter budget? Dan kun je ook heerlijke cocktails serveren.

2. Drankjes en hapjes

Bedenk op voorhand welke hapjes en drankjes je wilt serveren. Zoek inspiratie op het internet, in koekboeken of op Pinterest. Verzorg je een welkomstdrankje of wil je dat er de hele avond een bepaalde soort cocktail klaarstaat? Of wat dacht je van Gin-Tonic? Deze is hipper dan ooit. Voorzie ook zeker enkele non-alcoholische dranken voor mensen die geen of weinig alcohol zullen drinken. Spa Fruit kan hierbij een perfect alternatief zijn. Het is een voorbeeld van een unieke combinatie van pure wateren fruit, gebaseerd op 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 100% gezond én van 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong! Meer info over Spa Fruit »

3. Muziek

Zeg nu eerlijk, een feestje zonder muziek is zoals… geen feestje. Inderdaad! Zorg dus voor een vooraf samengestelde playlist en goede speakers. Zit er een muzikaal talent in jouw vriendengroep? Vraag hem/haar om die avond de muziek te verzorgen. Nogmaals: heb je een ruimer budget? Dan kan je ook denken aan het inhuren van muzikanten, bandjes of dj’s.

4. Inrichting

Voor je op zoek gaat naar decoratie en voor je de uitnodigingen kan ontwerpen, is het handig om een thema te kiezen. Decoratie, hapjes, drankjes zullen kunnen allemaal rond dat thema uitgewerkt worden. Enkele voorbeelden van populaire thema’s : casino night, back tot he 60’s, 70’s of 80’s, disco, Rock’n Roll, The Great Gatsby, de toekomst, de oertijd, Broadway…

Bij een thema hoort natuurlijk een dresscode. Dit is een verplichting naar de gasten toe om een outfit te dragen die binnen het thema past. Deze dresscode wordt meestal duidelijk op de uitnodiging gezet. Ben je van plan om een gala-avond te organiseren? Dan kan je een dresscode toevoegen zoals: avondkledij, black tie, white tie, cocktail, black and white, smoking…

5. Buren

Heb je een goede muziekinstallatie? Fijn, maar je buren zullen daar waarschijnlijk minder vrolijk van worden. Het is daarom wel netjes om bij je buren een briefje in de bus te doen dat je een feest geeft. Bepaal voor jezelf een tijdstip dat de muziek in ieder geval zachter gaat. Natuurlijk kun je ook aanbellen, zeggen dat je een feestje geeft en dat ze van harte welkom zijn om even langs te komen. Doe dit ruim van tevoren (minimaal twee weken) zodat je buren hier rekening mee kunnen houden.

6. Laat je gasten meehelpen

Zorg ervoor dat je niet helemaal alleen het feest hoeft te organiseren. Verdeel het werk. Vraag hulp aan je vrienden of familie. Laat ze met wat hapjes rondlopen of laat ze helpen bij de aankleding van je feest. Zo geef je jezelf ook wat rust en kan je ook gezellig met iedereen bijpraten én op de dansvloer staan.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…