Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips om een betere vriendin te zijn

Anja
3 min read

‘Vriendschap hoeft niet perfect te zijn, het moet echt zijn!’ siert het bord dat je bij een warenhuis kunt kopen. Dat bord, en dergelijke leuzen aan je muur, kun je mooi of niet mooi vinden, maar de boodschap berust op waarheid. Want ben je wel een ‘goede vriendin’? Wat moet je doen om dat te zijn?

1. Wees altijd eerlijk

Staat met stipt op nummer 1. In een vriendschap moet je op elkaars woord kunnen bouwen, in een échte vriendschap is geen plaats voor leugens. Vooral omdat je júist bij vrienden jezelf kunt zijn. Bij je echte vrienden hoef jij of de ander geen moeite te doen om eerlijk te zijn.

2. Wees betrouwbaar

Dit geldt voor alles; van grote geheimen bewaren, tot geld en op het huis van de ander passen. Als je elkaar niet vertrouwt, weet je ook niet wat je aan elkaar hebt. Vriendschap is niet iets wat ‘zomaar ontstaat’. Soms moet je jezelf bewijzen. Bewijs dat door altijd betrouwbaar te zijn. Afspraak is immers afspraak!

3. Toon begrip voor elkaar

Een recente studie uit Frankrijk toonde aan dat vriendschap veelal ontstaat door gedeelde interesses. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, als er maar respect en begrip is. Toon begrip voor elkaars leven, situatie of beslissing. Als je een moeilijke keuze hebt gemaakt, wil je niet een negatief antwoord van je beste vriendin horen.

4. Geef om te geven

In een vriendschap geef je elkaar weleens wat. Dat doe je zonder belangen, want daar zijn vrienden voor. Verwar dit echter niet met misbruik, het moet altijd van twee kanten komen.

5. Gun elkaar ruimte

Een veel gehoorde oorzaak voor een slechtere vriendschap; de ander krijgt een partner. Als écht goede vriendin gun je elkaar ruimte. Net een nieuwe relatie, dat is spannend, genieten en prachtig! Dan heb je even je hoofd daarmee vol.

6. Wees er ook voor elkaar

Ondanks de bovenstaande tip, is vriendschap voor eeuwig. Als het nodig is, moet je vriendin altijd op jou kunnen terugvallen. Zowel dag als nacht.

7. Altijd vrienden, regen en zonneschijn

Vrienden zijn er voor elkaar. Dat is de fundering voor iedere vriendschap: waar je ook doorheen gaat, een slechte tijd (regen) of juist een heel goede (zonneschijn), je bent vrienden voor altijd.

Vriendschap is niet één groot ding, maar een miljoen kleine dingen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…