Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips om jonger te lijken dan je bent

Bram
3 min read

We willen er allemaal graag jong en fris uitzien. Hier zijn 8 wetenschappelijk bewezen manieren om er jonger uit te zien dan je bent.

1. Zing!

Ook al zing je zo vals als een kat, zing vaak en zing luid! Als je zingt voel je je ontspannen waardoor je er jonger gaat uitzien.

2. Spendeer tijd met je hond

Honden geven je onvoorwaardelijke liefde en het is moeilijk om niet van hen te houden. Tijd spenderen met een dier maakt ons gelukkiger. Je wordt fitter, socialer en je ziet er jonger uit. Heb je zelf geen hond? Geen nood, ga naar je dichtstbijzijnde dierenasiel en wandel naar hartenlust met een van de vele speelse hondjes.

3. Het belang van een goede nachtrust

Als je jong bent denk je soms dat je niet veel slaap nodig hebt. Slaap is echter belangrijk om je hersenen gezond te houden. Naarmate je ouder wordt heb je nog meer slaap nodig, zeker als je er jonger wil uitzien. Slaap minstens 8 uur per nacht en zo veel je kan.

4. Religie

Verschillende onderzoeken tonen aan dat mensen die bidden en naar een gebedshuis gaan jaren langer leven. Dat komt omdat je gezonder wordt als je anderen vergeeft en helpt. Je geloof verlaagt het stressniveau in je lichaam waardoor je er jonger uitziet dan je bent.

5. Google kan je er jonger laten uitzien

Onderzoek komt tot de verrassende conclusie dat je langer jong blijft als je regelmatig surft op het internet. Je hersenen blijven jong, je kan scherper nadenken, je geheugen blijft fris en je kan sneller lezen. Surf dus naar hartenlust op het internet, zorg er gewoon voor dat je voldoende slaapt.

6. Accepteer het leven

Door het leven te accepteren zoals het is en je niet te laten gaan tijdens tegenslagen zal je jonger lijken dan je bent. Mensen die een ‘dik vel’ hebben zullen bovendien minder rimpels krijgen.

7. Word stijlvol ouder

Er is niets erger dan iemand die er angstvallig als tiener wil blijven uitzien. Als je er jonger wil uitzien is het de kunst om je eigen leeftijd te accepteren. Door jezelf graag te zien zie je er jonger uit zonder veel moeite. Het is trouwens wetenschappelijk bewezen dat mensen die met plezier ouder worden er jonger blijven uitzien.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…