Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips voor een relaxter leventje

Bram
2 min read

Tegenwoordig heeft iedereen altijd haast. We vliegen van hot naar her, en hebben geen moment van de dag rust. Dit is helemaal nergens voor nodig, je kunt ook al je verplichtingen nakomen op een relaxte, ontspannen manier. Hieronder 7 tips voor een relaxter leventje!

1. Neem de tijd voor je ontbijt

Wanneer je ontspannen begint aan de dag, zet je de toon voor de rest van de dag. Neem dus rustig de tijd om te ontbijten zodat je de dag op een relaxte manier begint.

2. Systematisch leven

Zorg dat je voor alle belangrijke dingen een vaste plek hebt. Je sleutels op een haakje naast de deur, je portemonnee in een laadje onder de wasbak, noem maar op. Zo raak je nooit meer iets kwijt en dit kan je een hoop stress besparen.

3. Zorg dat je te vroeg komt

Zorg dat je altijd minstens 10 minuten te vroeg bent voor een afspraak. Dan zit je nooit meer gestrest op je telefoon te kijken, om te checken of je wel op tijd komt.

4. Noteer dingen

Schrijf alles op wat je moet doen. Wanneer je het op papier zet, hoef je er in je hoofd geen zorgen meer over te maken. Een stuk relaxter toch?

5. Opgeruimde werkruimte

Wanneer je werkruimte op kantoor goed geordend is, heb je het in je hoofd ook veel rustiger. Al die rommel is toch ook nergens goed voor?

6. Lees voor het slapen gaan

Ga voordat je naar bed gaat niet uren voor de tv zitten. Het oplichtende scherm van je tv en alle geluiden zorgen ervoor dat je minder diep slaapt. Lezen zorgt ervoor dat je lichaam en geest ontspannen en je vervolgens heerlijk slaapt.

7. Routine

Een vaste bedtijd is niet alleen bedoeld voor kinderen. Zorg ervoor dat je (in ieder geval) door de weeks op hetzelfde tijdstip gaat slapen. Een goede nachtrust is het belangrijkste onderdeel van een relaxed leven

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…