Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 top tips voor een huis zonder rommel

Olivier
2 min read

Ben jij een echte rommelkont? Raak jij altijd al je spullen kwijt? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven. Niemand houdt van opruimen, maar iedereen houdt wel van een netjes huis. Hieronder 8 top tips voor een huis zonder rommel!

Ruim een kwartier per dag je huis op

Heb jij weinig tijd over om op te ruimen? Maak dan met jezelf de afspraak dat je 15 minuten per dag besteed aan het opruimen van je huis. Pak in die tijd een specifieke taak aan. Begin met de plekken waar je je het meest aan ergert.

Hanteer de 4-dozen tactiek

Maak wanneer je opruimt gebruik van de zogeheten 4-dozen tactiek. Die houdt in dat je 4 grote dozen voor je zet en je de rommel sorteert over deze dozen.

  1. Doos 1: In deze doos stop je alles wat weg gegooid kan worden.
  2. Doos 2: In deze doos stop je alles wat je regelmatig gebruikt
  3. Doos 3: In deze doos stop je alles van waarde wat je zelf niet meer nodig hebt. Deze spullen kun je dus weggeven/verkopen.
  4. Doos 4: In deze doos stop je spullen die je bijna niet meer gebruikt, maar waar je nog geen afstand van wil of kan doen.

Maak het af

Maak tijdens het opruimen altijd je taak af. Wanneer je ergens aan begint, maak je deze klus eerst af voordat je verder gaat.

Geef alles een vaste plek

Probeer zoveel mogelijk voorwerpen een vaste plek te geven. Dit zorgt ervoor dat je huis (langer) opgeruimd blijft.

Sla dingen tijdelijk op

Heb je een ruimtetekort? Dan kan het een optie zijn om je spullen ergens anders op te slaan. Huur bijvoorbeeld een opslag box in de buurt voor een paar tientjes per maand en stal daar tijdelijk je spullen.

Schaf geen nieuwe spullen aan voordat je oude spullen van de hand hebt gedaan

Zorg ervoor dat je eerst oude spullen wegdoet voordat je nieuwe spullen aanschaft. Zo voorkom je dat spullen zich gaan opstapelen.

Houd het bij

Voorkom dat rommel zich opstapelt. Houd het dus bij. Ruim de vaat iedere dag uit, ruim de was op zodra deze klaar is, noem maar op!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…