Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 dingen die je niet moet zeggen tegen een zwangere vrouw

Bram
2 min read

Ken je iemand die zwanger is? Zorg ervoor dat je niet deze fouten maakt!

1. Wat een dikke buik! Weet je zeker dat je geen tweeling krijgt?

Ook al heeft een zwangere vrouw een buik zo dik als een luchtballon, je zegt het beter niet. Zeg eerder iets als ‘je hebt al een mooie buik’. Ze zal je opmerking als een compliment aanvaarden en helemaal opfleuren.

2. Wat een lekkere mojito, dat kan deugd doen

Negen maanden zonder alcohol kan soms moeilijk zijn. Probeer daarom zwangere vrouwen niet nog meer te pijnigen. Natuurlijk mag je een biertje drinken in hun bijzijn, maar wrijf het er alstublieft niet in.

3. Ben je zeker dat hij de vader is?

Deze vraag is volkomen ongepast, je stelt ze daarom beter niet.

4. Geniet ervan!

Deze goed bedoelde opmerking komt niet altijd op het juiste moment. Zwanger zijn kan soms zwaar zijn. Rugpijn, humeurschommelingen, overgeven, striemen, vocht vasthouden, harde buiken, en een hele waslijst andere kwaaltjes horen bij de zwangerschap. Wanneer je in een moeilijke periode zit wil je soms echt niet horen dat je er ook nog eens van moet genieten.

5. Ik had 15 hechtingen en een postnatale depressie

Tijdens de zwangerschap maakt elke vrouw zich al eens zorgen. Jouw horrorverhalen maken het er niet makkelijker op. Probeer een zwangere vrouw gerust te stellen. Jij had een moeilijke bevalling, maar dat wil niet zeggen dat het bij haar ook zo zal verlopen.

6. Een kind op jou leeftijd? Was het gepland?

Te oud, te jong, gepland, ongepland, het zijn eigenlijk je zaken niet. Probeer deze vraag dan ook niet te stellen.

7. Vind je man je nog aantrekkelijk?

Zwangere vrouwen ondergaan enorme lichamelijke veranderingen. Je zou van minder af en toe onzeker worden over je aantrekkelijkheid. Deze vragen maken het alleen maar erger.

8. Ga je na het ouderschapsverlof je kind in de steek laten?

Moeders lijken het soms nooit goed te kunnen doen. Als ze thuis blijft om voor de kinderen te zorgen zou dat slecht zijn voor hun zelfstandigheid. Gaat ze na het ouderschapsverlof onmiddellijk werken dan vinden sommige vrouwen dat ze haar kinderen verwaarloost. Probeer andere vrouwen te steunen in hun keuze ook al denk jij er anders over.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…