Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 redenen waarom je deze zomer op vakantie moet gaan

Anja
5 min read

1. Je bent even weg uit de dagelijkse sleur

De meest voor de hand liggende reden om deze zomer op vakantie te gaan, is dat je even uit de dagelijkse sleur zal worden getrokken. Op een bepaald ogenblik krijg je namelijk te maken met een bepaald vast ritme. Je staat op, gaat jezelf douchen, je eet een ontbijtje, vertrekt naar je werk of school, je doet de nodige klussen en na een avondje op de bank hangen, duik je weer je bed in. Nadat je deze routine een aantal maanden achtereen vol hebt gehouden, dan kun je behoefte krijgen aan wat afwisseling. Op vakantie gaan wordt dan ook bijzonder aantrekkelijk, zeker als je naar een plaats gaat waar het prachtig weer is en waar je dingen kunt doen die je leuk of interessant vind. Een verblijf in een andere omgeving, met ander voedsel, een ander bed en met andere mensen zal je immers goed doen. 

2. De kans op mooi weer is het grootst

Wanneer je in eigen land, of in één van de buurlanden, je vakantie door wilt brengen dan is de zomer de meest gunstige periode om te vertrekken. Bovendien kun je zo vaak ook op vakantie gaan zonder al te veel geld uit te geven. Het weer in ons land is echter niet altijd even fraai. De zomermaanden lenen zich dan ook het beste om op uit te trekken, en tevens niet te ver van huis te gaan voor een vakantie.

3. Het zomerse gevoel

Veel mensen gaan echter ook juist in de zomer op vakantie vanwege het speciale vakantiegevoel dat ze dan krijgen. Een willekeurige vakantielocatie heeft dan namelijk een speciale sfeer die hen aantrekt als een onzichtbare magneet. Dit gevoel doet hen soms denken aan een moment in hun kinderjaren of voel gewoon veilig omdat hij, of zij, er jaar na jaar terugkeert tijdens de vakantie. In andere gevallen heeft dit zomerse gevoel ook te maken met de omgeving, zoals wanneer je op vakantie bent op een parelwit strand, een prachtige groene heuvel of bij een fraai zwembad. 

4. Geen zin om thuis te blijven

De meeste mensen die in de zomer op vakantie gaan, doen dit omdat ze niet thuis willen blijven. Thuis blijven in de zomer betekent namelijk vaak dat er niet veel actie wordt ondernomen. Dikwijls zit je dan immers in je tuin of op je balkon met een biertje of een glas wijn te wachten op eventueel gezelschap. De kans is echter groot dat je buren over de meest onnozele zaken komen zeuren als ze merken dat je niet op vakantie bent. Het idee om een aantal vakantie weken in de zomer thuis te zitten, kan mensen dan ook behoorlijk benauwen. Zij zitten dan ook veel liever op vakantie in de zon en hebben geen omkijken naar allerlei dagelijkse dingen.

5. Mee kunnen praten na de vakantie

Een heleboel mensen gaan ook juist in de zomer op vakantie omdat ze bang zijn niet mee te kunnen praten als ze weer op hun werk, of school, terugkeren. Veel bekenden gaan immers ook op vakantie tijdens hun zomervakantie en komen bovendien met de meest fantastische verhalen weer terug. Als je thuisblijft in je zomervakantie dan kunnen er zich soms zelfs bijzonder pijnlijk gesprekken voordoen. Je kunt bijvoorbeeld als zielig worden beschouwd als je niet op vakantie bent geweest.

Daarom, wacht niet langer en boek je reis. Een echte aanrader zijn de Sunjets 55+ reizen. Autovakanties, Vliegvakanties, Citytrips… Je kunt bij Sunjets terecht voor héél wat verschillende soorten reizen. Ook Neckermann is een reisorganisatie waar je steeds goed bij terecht kunt.

6. Mooie verhalen

Als je in de zomer op vakantie bent geweest, heb je in de regel prachtige verhalen te vertellen. Niet alleen over het schitterende weer, maar vaak ook de leuke, grappige of bijzondere dingen die je mee hebt gemaakt. Op het moment dat je deze verhalen nog kunt verduidelijken met allerlei foto’s, dan voel je je bovenal erg trots.

7. Een beloning voor je harde werk

Na een jaar hard te hebben gewerkt, mag je jezelf best belonen met een vakantie ion de zomer. Je kunt dan meestal genieten van mooi weer. Je zorgen even achter je laten, geeft dan ook een erg goed gevoel. Dit geldt uiteraard ook voor de onbezorgde periode die je tegemoet mag zien: geen werk en geen andere verplichtingen. Je hebt na een jaar noeste arbeid gewoon behoefte aan ontspanning en lekker weer. Daarnaast kun  je je geen beter excuus bedenken voor het onbeperkt eten van ijsjes of het regelmatig bestellen van een heerlijke cocktail.

8. Al je vrienden zijn weg

Wanneer je als enige van je familie en vrienden niet op vakantie gaat in de zomer, dan kun je je behoorlijk eenzaam gaan voelen. Het zal dan ook vaak niet meevallen om een goed humeur te behouden als je iedereen hun koffers ziet pakken en zelf achterblijft in je achtertuin of op je balkonnetje. Maar ook als je kinderen hebt is een zomervakantie een welkome afwisseling. Wekenlang thuis zitten heeft immers ook op je kroost geen positieve uitwerking en daar zal de huiselijke sfeer zeker onder te lijden hebben.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…