Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 zwangerschapskwaaltjes waar je écht wel over mag klagen

Bram
3 min read

Toekomstige mama’s worden er misschien niet altijd goed voor gewaarschuwd. Genieten van je zwangerschap? Natuurlijk, maar deze zwangerschapskwaaltjes kunnen soms heel vervelend zijn!

1.Plassen x 10

Tijdens de zwangerschap wordt je blaas alleen maar kleiner en kleiner. Het lijkt wel alsof je elk halfuurtje moet gaan plassen, ook ’s nachts. Als je er dan moe uit ziet zeggen de mensen dat je toch genoeg moet slapen als je zwanger bent.

2.Je seksleven, welk seksleven?

Je voelt je soms als een opgezwollen waggelende eend, en die zwangerschapsstriemen maken het niet makkelijker. Je partner mag je buik dan wel supersexy vinden, jij voelt je niet altijd zo. Tijdens de zwangerschap kan je seksleven dan ook een laag pitje komen te staan.

3.Je teennagels lakken wordt een echt avontuur

Je voeten zijn misschien wel opgezwollen, je wil toch nog mooi voor de dag komen. Maar heb je al eens je teennagels proberen lakken met een bolle buik? En je kan al raden wat er gebeurd als je partner het doet…

4.Je wordt armer

Wie tijdens de zwangerschap mooi wil zijn zal daarvoor de prijs moeten betalen. Zwangerschapskledij kost veel en je hebt er maar enkele maanden geniet van. Sommige vrouwen lenen dan ook kleren van elkaar. Op websites zoals Taleme kan je zwangerschapskleding lenen en ruilen.

5.Je menu wordt schaarser en schaarser

Je moet niet alleen alcohol van je menu schrappen. Ook sushi, brie, oesters en zélfs tiramisu. Als je daar niet eens over mag klagen dan weten we het ook niet meer.

6.Je buik wordt geaaid door vreemden

Het lijkt wel alsof iedereen een vrijkaart heeft om je aan te raken. Laat je niet doen, als je het niet leuk vindt kan je het gewoon zeggen.

7.Tv kijken wordt je favoriete activiteit

In het begin van je zwangerschap kan je nog alles aan. De echte problemen beginnen pas in het derde trimester. Het wordt zelfs zo erg dat je tegen het einde van de zwangerschap alleen nog maar in de zetel kan liggen. En die tv begint na een tijdje ook wel te vervelen.

8.Je wordt slechtgezind als mensen zeggen “geniet ervan!”

Zwangerschapskwaaltjes worden afgewisseld met de mooie momenten tijdens de zwangerschap. Als de zwangerschapskwaaltjes doorwegen wil je echt niet horen dat je er ook nog eens van moet genieten. Het is misschien wel goed bedoeld. Maar zouden zij genieten van humeurschommelingen, misselijkheid, striemen en vreetbuien?

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…