Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 dingen die je nog niet wist over suikervrije frisdrank

Bram
3 min read

Jij drinkt altijd suikervrije frisdrank want dat is gezonder, toch? Na het lezen van deze 9 weetjes over suikervrije frisdrank zal je snel een glas water drinken!

1.Suikervrije frisdrank is slecht voor je tanden

Alle frisdranken bevatten fosforzuur, en dat is erg slecht voor je tanden. Al na 10 minuten is het glazuur van je tanden aangetast.

2.Suikervrije frisdrank is erg zuur voor je lichaam

Light- en suikervrije frisdranken hebben een enorme hoge zuurtegraad. Ze hebben een PH-waarde van 3,2 om precies te zijn. Gezond water heeft een PH-waarde van 7 en een batterij heeft een PH-waarde van 1. Al dat zuur is ongezond voor je lichaam, het veroorzaakt infecties en ontstekingen.

3.Suikervrije frisdranken kunnen hersenaandoeningen veroorzaken

Patiënten met epilepsie worden afgeraden om suikervrije frisdrank te drinken. Dat komt omdat de zoetstof aspartaam een epileptische aanval kan uitlokken. Aspartaam wordt ook geassocieerd met verschillende hersenaandoeningen en hersentumoren.

4.Door de hoge zuurtegraad in suikervrije frisdrank krijg je huidproblemen

Door de hoge PH-waarden in (suikervrije) frisdrank kan je last krijgen van huidproblemen zoals acne.

5.In suikervrije frisdrank zitten geen voedingsstoffen

In suikervrije frisdrank zitten géén voedingsstoffen. Helemaal niets, noppes, nada!

6.Van suikervrije frisdrank wordt je dik

Raar maar waar, suikervrije frisdrank bevat geen calorieën maar het zal er toch voor zorgen dat je dikker wordt. Dat komt omdat de artificiële zoetstoffen je lichaam vertellen dat het vet moet opslaan. Meer nog, je lichaam zal vet opslaan rond je organen (visceraal vet). En dat is gevaarlijk. Daarbovenop kan suikervrije frisdrank ervoor zorgen dat je insuline resistent wordt en diabetes krijgt.

7.Van een stof in frisdrankblikjes kan je onvruchtbaar worden

Alle frisdrankblikjes bevatten binnenin de stof BPA. BPA is een synthetische vorm van oestrogeen en kan leiden tot onvruchtbaarheid, kanker en diabetes.

8.Suikervrije frisdrank bevredigt je zoetbehoefte niet

Als je suikervrije frisdrank hebt gedronken zal je lichaam nog steeds verlangen naar echte suiker. Hierdoor zal je vaker kiezen voor snoep en andere suikervrije tussendoortjes.

9.Je zal er sneller oud uitzien als je suikervrije frisdrank drinkt

Het fosforzuur in suikervrije en gewone frisdranken zorgt ervoor dat het drankje langer houdbaar blijft. Als het fosfaatniveau in je lichaam hoog is zal je sneller oud worden. Laat die frisdrank toch staan en drink een glas water!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…