Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 redenen om heimwee te hebben naar je kindertijd

Anja
2 min read

Iedereen zou wel weer eens voor een dag een kind willen zijn. Voor eventjes terug naar het zorgeloze leventje dat je als peuter leidde. Wij hebben in ieder geval regelmatig last van heimwee naar onze kindertijd. Hieronder 9 redenen om heimwee te hebben naar je kindertijd!

1. Ravotten en spelen

Lekker ravotten in de gymzaal met je klasgenootjes, heerlijk de beest uithangen!

2. Knikkeren

Je skills laten zien op het schoolplein en proberen zoveel mogelijk knikkers te winnen in je pauze!

3. Spreekbeurten geven

Nachten niet kunnen slapen omdat je een spreekbeurt voor de hele klas moest geven. Als je het eenmaal gedaan had en het ging goed kreeg je altijd een sticker!

4. Zuurtjes en koekjes

Iemand uit je klas jarig? Snoepjes en koekjes waren altijd een populaire traktatie. Hmmm lekker! Jammer genoeg moest je die traktatie bewaren in de boekentas en kon je niet wachten tot je thuis was om ervan te smullen.

5. Tekenfilms

Zondagochtend vanaf 8 uur lekker ongestoord tekenfilms kijken en rustig wakker worden terwijl papa of mama je ontbijt klaar maakt!

6. Plaatjes ruilen

Van ruilen komt huilen, een bekend gezegde. Toch werd er flink geruild op het schoolplein – en misschien ook wel gehuild. Van pokémonkaarten tot flippo’s. “Heb jij deze nog niet? Wil je dan ruilen, want ik heb deze dubbel.”

7. De schoolbel

Misschien wel het meest heerlijke gevoel uit je kindertijd. Het moment dat de bel aangaf dat je schooldag voorbij was. Lekker de hele middag buitenspelen!

8. Liefjes

Je eerste vriendinnetje. Stiekem briefjes doorgeven in de klas, kussen op het schoolplein. Relaties zonder zorgen, heerlijk!

9. Sinterklaas!

De goedheiligman is weer in het land! Begin december, de tijd om een verlanglijstje te schrijven en maar afwachten of je braaf geweest was!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…